OMS: Decesele ar putea atinge două milioane înainte de utilizarea pe scară largă a vaccinului

Autor: Alexandru Gologan Postat la 26 septembrie 2020 80 afişări

OMS: Decesele ar putea atinge două milioane înainte de utilizarea pe scară largă a vaccinului

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că decesele la nivel mondial ar putea atinge două milioane înainte de utilizarea pe scară largă a vaccinului. 

Numărul global al deceselor cauzate de coronavirus ar putea atinge două milioane înainte ca un vaccin eficient să fie utilizat pe scară largă, avertizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Mike Ryan, directorul OMS pentru situaţii de urgenţă, a declarat că cifra ar putea fi chiar mai mare fără un efort internaţional comun.

Implementarea tuturor alternativelor precum testarea, monitorizarea, carantina, izolarea, distanţarea socială, purtarea măştilor şi spălarea mâinilor sunt o necesitate în lupta contra virusului.

De asemenea, Ryan i-a îndemnat pe europeni să se întrebe dacă au făcut suficient pentru a evita restricţiile necesare blocării virusului.

Numărul deceselor COVID-19 se apropie rapid de un milion în China, la nouă luni de la declanşarea epidemiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oms,
deces,
vaccin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.