Omer Tetik, fostul preşedinte al Credit Bank, preia şefia Băncii Transilvania

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 14 mai 2013 172 afişări

Omer Tetik, fostul preşedinte al Credit Europe Bank România, este noul director general al Băncii Transilvania, desemnat ca atare de Consiliul de Administraţie BT. Mandatul lui va începe la 1 iunie, iar exercitarea funcţiei va fi făcută după avizarea sa de către BNR.

Omer Tetik, fostul preşedinte al Credit Bank, preia şefia Băncii Transilvania

Tetik are 40 de ani, este cetăţean român, de origine turcă şi este născut în Germania. Are o experienţă de peste 17 ani în domeniul bancar, atât în România, cât şi în Turcia şi Rusia. Este absolvent al Faculty of Economics - Middle East Technical University, din Ankara şi vorbeşte fluent patru limbi străine, inclusiv româna.

Noul director general al Băncii Transilvania va raporta direct preşedintelui Consiliului de Administraţie al BT, Horia Ciorcilă. "Omer Tetik are întreg suportul meu şi al Consiliului de Administraţie pentru a pune în aplicare strategia BT", a declarat Ciorcilă.

Omer Tetik şi-a început cariera în anul 1996, la Finansbank, în Istanbul, ca dealer de trezorerie. A continuat ca director de trezorerie la Finansbank Moscova şi ca preşedinte al Finans Securities Bucureşti. În cadrul Credit Europe Bank România a îndeplinit funcţia de Executive Manager şi, ulterior, de vicepreşedinte în cadrul diviziei Trezorerie; vicepreşedinte al diviziei Retail Banking, prim-vicepreşedinte, iar din 2010 CEO al acestei bănci.

Pentru exercitarea poziţiei de director general al Băncii Transilvania, Tetik se va muta din Bucureşti în Cluj-Napoca, unde BT are sediul central. În România trăieşte de 13 ani.

"Dintotdeauna am admirat povestea de succes a acestei bănci, spiritul său antreprenorial şi abordarea inovativă. Îmi asum cu entuziasm şi responsabilitate noua provocare, pentru a contribui la creşterea şi consolidarea băncii", a comentat Omer Tetik.

După demisia fostului director general al BT, Robert Rekkers, în ianuarie 2012, atribuţiile corespunzătoare ale acestei funcţii au fost preluate cu titlu interimar de Horia Ciorcilă.

Banca Transilvania este a treia bancă din România după active - 29,3 mld. lei la finele anului trecut. Profitul net înregistrat în primul trimestru al anului curent a ajuns la 84,40 mil. lei, în scădere uşoară faţă de aceeaşi perioadă din 2012 (91,82 mil. lei). Cel mai mare acţionar BT este Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), cu 15%.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/omer-tetik-fostul-presedinte-al-credit-bank-preia-sefia-bancii-transilvania-10875808
10875808
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.