OLX: Cât a costat anul acesta să îţi trimiţi copilul la şcoală

Autor: Ioana Matei Postat la 04 octombrie 2022 117 afişări

OLX: Cât a costat anul acesta să îţi trimiţi copilul la şcoală

Românii au căutat metode de a economisi, chiar şi în privinţa rechizitelor necesare pentru începutul de an şcolar 2022-2023, potrivit unui studiu al grupului OLX. Datele OLX arată că interesul pentru articole şcolare a fost cu 39% mai mare în august 2022 faţă de aceeaşi lună din 2021. În topul celor mai căutate articole şcolare sunt rucsacul/ghiozdanul, urmate de pixuri/stilou şi hârtie, iar cererea cea mai mare s-a înregistrat în Bucureşti, Ilfov (22151), Argeş (2856), Iaşi (2682), Cluj (2457) şi Constanţa (2050).

Pe fondul creşterii indicelui preţului de consum, care măsoară inflaţia în România, puterea de cumpărare pentru anumite categorii de produse a scăzut, inclusiv pentru rechizitele şcolare, conform OLX, liderul pieţei locale de anunţuri generaliste. Drept urmare, cererea pentru ghiozdane a înregistrat o creştere cu 85% în august 2022, comparativ cu august 2021, cererea de pixuri a crescut cu 83%, iar cea mai mare creştere a fost înregistrată pentru hârtie, cu 284%. În ceea ce priveşte preţul mediu, 2021 versus 2022, per produs, la rucsacuri a crescut cu 8,33% până la 96 lei, al pixurilor cu 19,67%, iar pe de altă parte preţul mediu pentru hârtie a înregistrat o scădere cu 1.144%.

„Inflaţia îi împinge pe români să cumpere tot mai des produse la preţuri mai avantajoase de pe OLX şi observăm acest tip de comportament, chiar şi atunci când vine vorba despre rechizitele şcolare. OLX încurajează alegerile sustenabile, care prelungesc durata medie de viaţă a unui produs, prin simpla menţinere în uz, ajutând în felul acesta şi planeta. Factorul financiar este cel care îi impinge pe români să găsească soluţii şi observăm asta prin cererea mare, de la ghiozdane şi până la hârtie, avută la începutul anului şcolar 2022-2023.”, declară Dragoş Matei, Product Manager OLX. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.