Oligarhii ruşi pierd miliarde de euro în programul financiar al zonei euro pentru Cipru

Postat la 18 martie 2013 13 afişări

Taxa pe depozite bancare pe care Cipru trebuie să o aplice pentru a primi ajutor financiar din partea zonei euro îi va costa mai multe miliarde de euro pe ruşii bogaţi, experţii estimând că aceştia ar avea în conturi în această ţară până la 35 de miliarde de euro.

Oligarhii ruşi pierd miliarde de euro în programul financiar al zonei euro pentru Cipru

 "Încrederea în Cipru ca loc sigur în care să-ţi plasezi banii se va ajunge la zero", a declarat, pentru agenţia rusă de presă Interfax, Anatoli Aksakov, reprezentant al asociaţiei regionale a băncilor ruseşti.

Miniştrii de Finanţe ai statelor din zona euro au convenit, sâmbătă, taxarea depozitelor bancare din Cipru, parte a unui pachet de ajutor financiar de 10 miliarde de euro. Taxa se va situa la 6,75% pentru depozitele de până la 100.000 de euro şi la 9,9% pentru cele care depăşesc acest prag.

Fondurile ruseşti care vor fi probabil afectate se situează la 15,4 miliarde de euro, a estimat Aksakov, în timp ce ediţia rusească a revistei Forbes a înaintat o estimare mult mai ridicată, de până la 35 miliarde de euro.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/oligarhii-rusi-pierd-miliarde-de-euro-in-programul-financiar-al-zonei-euro-pentru-cipru-10674141
10674141
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.