Oficiali ai Sony Pictures cred că filmul despre Coreea de Nord ar fi fost un eşec în box office

Autor: Bogdan Enache Postat la 19 decembrie 2014 46 afişări

Comedia "The Interview", despre asasinarea fictivă a dictatorului nord-coreean Kim Jong-Un, nu este "deloc amuzantă" şi ar fi fost un eşec la nivel internaţional dacă difuzarea filmului nu ar fi fost anulată, potrivit unor e-mailuri ale directorilor de la Sony Pictures, publicate online.

Compania Sony a anulat lansarea filmului "The Interview", programată pentru 25 decembrie, în urma ameninţărilor piraţilor informatici care au publicat documnete interne ale companiei şi mesaje e-mail, dar şi filme nelansate, pe internet, informează Reuters. Surse din cadrul guvernului Statelor Unite au declarat că anchetatorii au ajuns la concluzia că atacul informatic a fost "susţinut de un stat", iar guvernul Coreei de Nord este responsabil.

Dar, chiar şi înainte de anularea difuzării filmului, oficiali ai Sony Pictures responsabili cu distribuţia la nivel internaţional a peliculei erau îngrijoraţi că filmul de acţiune-comedie, care îi are ca protagonişti pe Seth Rogen şi James Franco, nu va avea succes la publicul din afara Statelor Unite, potrivit e-mailurilor publicate pe internet.

Reuters nu a putut verifica autenticitatea documentelor care au fost publicate pe internet, deşi Sony a confirmat că cel puţin unele dintre mesaje sunt autentice.

"Punctul de vedere unanim în acest caz este că acesta este un nou eşec al celor doi (Seth Rogen şi James Franco, n.r.)", se afirmă într-un mesaj, despre care se presupune că ar fi fost scris de Peter Taylor de la filiala din Marea Britanie a Sony Pictures.

Taylor a spus că filmul nu este "deloc amuzant şi este repetitiv", iar "James Franco dovedeşte încă o dată că enervarea este principalul său atu şi este păcat pentru că acest personaj ar fi putut fi atrăgător şi amuzant dacă nu ar fi fost interpretat de el".

Taylor şi alţi oficiali ai Sony au fost de părere că prima jumătate de oră a filmului, care conţine un interviu satiric cu artistul hip hop Eminem, este amuzantă, dar este umbrită apoi de "violenţă foarte realistă care ar fi fost şocantă şi pentru un film de groază".

Oficialii din Olanda ai Sony au catalogat filmul ca "nechilibrat", iar un director francez al companiei a spus că filmul merge prea departe. "Umorul lui Seth Rogen nu prea trece spre public", a spus oficialul francez al companiei.

Reprezentanţii sud-coreeni ai Sony s-au arătat îngrijoraţi în legătură cu potenţialele probleme politice şi de inexactităţile privind accentul nord-coreean folosit în film şi i-au catalogat pe actorii principali ca fiind "slabi".

Directorii Sony din Taiwan au spus că "filmul nu are nicio şansă" pe piaţa din această ţară, potrivit aceloraşi e-mailuri publicate online.

Pe de altă parte, reprezentanţii din Australia ai companiei au apreciat filmul şi au cerut ca actorul James Franco să participe la un turneu de promovare a peliculei în întreaga ţară.

Directorii britanici au fost mai puţin entuziaşti.

"Legat de un turneu de promovare, alegerea noastră ar fi să nu avem niciun actor. Totuşi, dacă această opţiune nu este posibilă (şi cred că nu este), atunci i-am vrea pe toţi. Nu doar pe Rogen şi pe Goldberg (scenaristul Evan Goldberg, n.r.) , ci şi, Doamne ajută, chiar pe James Franco", ar fi scris Peter Taylor.

Site-ul specializat în recenzii de cinema RottenTomatoes.com a acordat filmului nota 6,4 din 10, pe baza a 26 de recenzii ale unor critici de film.

Filmul "The Interview", regizat de Evan Goldberg şi Seth Rogen, cu James Franco, Lizzy Caplan şi Seth Rogen, prezintă un complot fictiv al CIA de a-l asasina pe dictatorul nord-coreean Kim Jong-un, cu ajutorul a doi jurnalişti (Franco şi Rogen), care vor să îi ia un interviu liderului de la Phenian.

Compania Sony Pictures a fost victima unui atac informatic de amploare la finalul lunii noiembrie, în urma căruia documente interne, e-mailuri, date personale ale angajaţilor şi câteva filme nelansate oficial, au fost publicate pe internet. Piraţii informatici, care s-au identificat sub numele Guardians of Peace (GoP), au cerut ca pelicula "The Interview" să nu fie lansată, considerând-o o ofensă adusă regimului de la Phenian.

Experţii în securitate şi unele surse de la Washington au indicat guvernul Coreei de Nord ca stând în spatele atacului informatic asupra reţelei Sony Pictures. Coreea de Nord a negat vehement implicarea, dar a spus că atacul a fost justificat.

În urma scandalului izbucnit după publicarea informaţiilor confidenţiale şi a mai multor ameninţări privind eventuale atacuri informatice şi asupra lanţurilor de cinematografe care ar fi urmat să difuzeze filmul, Sony Pictures a decis miercuri să anuleze lansarea peliculei, fără să precizeze dacă producţia va fi oferită în format DVD sau pe platformele de conţinut video la cerere (video on demand/ VoD, n.r.).

Urmărește Business Magazin

/actualitate/oficiali-ai-sony-pictures-cred-ca-filmul-despre-coreea-de-nord-ar-fi-fost-un-esec-in-box-office-13730531
13730531
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.