Oferte de nerefuzat pentru grecii flămânzi

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 24 februarie 2013 35 afişări

Zeci de mii de greci au participat la prima grevă generală din 2013, în semn de protest contra austerităţii, la chemarea primelor două sindicate din ţară, care reprezintă jumătate din cele 4 milioane de angajaţi din ţară, conform BBC.

În contextul unui şomaj de 27% şi al sărăcirii populaţiei, "o explozie socială e foarte aproape", a spus un lider sindical, referindu-se inclusiv la indiferenţa autorităţilor şi a partenerilor europeni sub al căror gir s-au derulat tăierile de cheltuieli asumate prin programul cu "troica" FMI-UE-BCE.

Aflat în vizită la Atena în această săptămână, preşedintele francez François Hollande a ignorat protestele, exprimând în schimb sprijinul pentru guvernul de centru-dreapta al lui Antonis Samaras şi interesul firmelor franceze de a cumpăra active elene scoase la vânzare şi de a colabora cu grecii la exploatarea rezervelor de petrol şi gaze de la Marea Egee.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/oferte-de-nerefuzat-pentru-grecii-flamanzi-10591587
10591587
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.