Ochelarii Google nu vor avea deocamdată controversata funcţie de recunoaştere facială

Postat la 04 iunie 2013 39 afişări

Google Glass nu vor avea deocamdată funcţia de recunoaştere facială, care a stârnit opinii pro şi contra în faza de testare, Google explicând că nu va include această aplicaţie în ochelarii inteligenţi înainte de a dispune de elemente solide de protejare a vieţii private.

Ochelarii Google nu vor avea deocamdată controversata funcţie de recunoaştere facială

 Ochelarii inteligenţi sunt în prezent în faza de testare, fiind deja distribuiţi unor utilizatori selectaţi, în cadrul unui program numit Explorer, relatează Business Insider.

"Am lansat programul Explorer acum aproape un an cu obiectivul ca oamenii să fie participanţi activi la conturarea viitorului acestei tehnologii, înainte de lansarea pe piaţă a produsului. V-am ascultat cu atenţie opiniile pro şi contra faţă de funcţia de recunoaştere facială. Aşa cum am spus de mai mulţi ani, nu vom introduce această funcţie în lipsa unor elemente solide de protecţie a vieţi private. În aceste condiţii, nu vom aproba o funcţie de recunoaştere facială, în acest moment", a anunţat compania pe pagina sa de Internet.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ochelarii-google-nu-vor-avea-deocamdata-controversata-functie-de-recunoastere-faciala-10923959
10923959
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.