Obama transmite Phenianului că vrea pace şi respinge provocările

Postat la 26 martie 2012 10 afişări

Preşedintele american Barack Obama le-a transmis luni liderilor nord-coreeni că Statele Unite "nu au intenţii ostile" faţă de Phenian, respingând totodată provocările şi îndemnând regimul comunist să îşi abandoneze ambiţiile nucleare.

"Vreau să mă adresez în mod direct liderilor de la Phenian. Statele Unite nu au intenţii ostile faţă de ţara voastră. Vrem pace", a declarat Obama într-un discurs susţinut în faţa unor studenţi la Seul. "În prezent, noi spunem: Phenian, ai curajul să cauţi pacea şi să oferi o viaţă mai bună nord-coreenilor", a spus el. Preşedintele american a avertizat totodată că "nu există recompensă pentru provocări", în timp ce Coreea de Nord se pregăteşte să lanseze o rachetă cu rază lungă de acţiune pentru a pune pe orbită un satelit de observaţie, lansare suspectată de comunitatea internaţională că este o testare deghizată a unei rachete.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
phenian,
provocari,
obama,
sua
/actualitate/obama-transmite-phenianului-ca-vrea-pace-si-respinge-provocarile-9439653
9439653
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.