Oameni de afaceri i-au spus lui Ponta că vor să se iasă din paradigma că sunt "suspecţi de serviciu"

Autor: Alexandru Moise Postat la 15 ianuarie 2015 73 afişări

Oamenii de afaceri reuniţi în Coaliţia pentru Dezvoltarea României i-au transmis premierului Ponta, într-o discuţie la Guvern, că vor să iasă din paradigma în care în care cei din business sunt "suspecţii de serviciu" după ce acesta a reluat ideea că evaziunea este ameninţare la siguranţa naţională.

"Vreau să vă mulţumesc şi să vă asigur că în acest an vom lucra şi mai bine decât am făcut-o în 2014 şi 2013 şi cu speranţa că vom fi parteneri în proiectele importante. Cred că anul nu a început rău, mai bine zis a început bine, nu avem nicio taxă şi impozit în plus, ba avem unele scăzute, CAS-ul, după cum ştiţi foarte bine şi vă mulţumesc de sprijin, taxa pentru construcţiile speciale, de la 1,5, la l%, TVA-ul pentru pachetele all inclusive, măsuri de stimulare economică, şi rezultatele economice le-am văzut, şi anume creşterea locurilor de muncă în zona privată, creşterea încasărilor bugetare. Ţine de noi acum să reuşim să combatem evaziunea fiscală şi am spus că evaziunea fiscală, din punctul meu de vedere, este o ameninţare la siguranţa naţională, în egală măsură, corupţia. Cum luptăm cu corupţia, trebuie să luptăm şi cu evaziunea fiscală", le-a spus Ponta reprezentanţilor oamenilor de afaceri, membri ai Coaliţiei pentru Dezvoltarea României.

Preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România(AOAR), Florin Pogonaru, i-a spus premierului că îi mulţumeşte pentru atitudinea sa pro-business, pe care Ponta a avut-o în relaţia cu membrii Coaliţiei, dar că oamenii de afaceri vor să iasă din paradigma că sunt "suspecţii de serviciu" dacă sunt în business.

"Unul din subiectele de astăzi vrem să fie spiritul ăsta al atitudinii pro-business. Să se înţeleagă că creşterea economică vine şi de la cei de faţă şi vrem să ieşim dintr-o paradigmă de a fi suspecţii de serviciu dacă suntem în business", a arătat Pogonaru.

În momentul în care premierul a cerut ca presa să părăsească sala în care avea loc această discuţie, un alt membru al Coaliţiei, Mihai Bogza, afirma că unul dintre subiectele prioritare pe care doreşte să-l abordeze se referă la Legea insolvenţei persoanelor fizice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PONTA,
OAMENI DE AFACERI,
/actualitate/oameni-de-afaceri-i-au-spus-lui-ponta-ca-vor-sa-se-iasa-din-paradigma-ca-sunt-suspecti-de-serviciu-13766326
13766326
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.