O strană furată dintr-o biserică din Marea Britanie a fost găsită în România, scoasă la vânzare într-un târg de antichităţi

Autor: Ana Raduta Postat la 09 ianuarie 2012 42 afişări

Strana bisericească, în valoare de 2.000 de lire sterline, a fost furată în luna septembrie, din biserica satului Ashton Keynes, de lângă Cirencester.

Potrivit cotidianului Daily Mail, care relatează ştirea, englezii sunt din ce în ce mai revoltaţi de găştile de infractori care fură diverse obiecte valoroase pentru a le vinde mai apoi în alte ţări, dar şi de metodele prin care comit înşelătorii.

După ce au petrecut luni la rând în căutarea stranei furate, poliţiştii englezi au primit un telefon din România, din partea unui cetăţean care văzuse obiectul într-un târg de antichităţi. Şi-a dat seama că era furat după gravurile potrivit cărora strana aparţinea bisericii din Marea Britanie.

Preotul bisericii din Ashton Keys a răsuflat uşurat când a aflat că strana a fost găsită şi că nu a fost topită, aşa cum îşi imaginase, şi vândută ca materie primă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
biserică,
Marea Britanie,
antichităţi,
strană
/actualitate/o-strana-furata-dintr-o-biserica-din-marea-britanie-a-fost-gasita-in-romania-scoasa-la-vanzare-intr-un-targ-de-antichitati-9135282
9135282
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.