O sa fiu al dracu’

Postat la 01 august 2006 8 afişări

Filiala bucuresteana a PSD a tinut saptamana trecuta capul de afis in viata de partid, dupa o punere in scena bine organizata a reconfirmarii in functie pentru actualii conducatori, Sorin Oprescu - presedinte - si Marian Vanghelie - presedinte executiv.

Filiala bucuresteana a PSD a tinut saptamana trecuta capul de afis in viata de partid, dupa o punere in scena bine organizata a reconfirmarii in functie pentru actualii conducatori, Sorin Oprescu - presedinte - si Marian Vanghelie - presedinte executiv. In zgomotul pregatirilor si apoi al desfasurarii votului, a fost trecuta in surdina tentativa reusita de mazilire a lui Dan Ioan Popescu, unul dintre greii partidului in perioada Adrian Nastase. Desi autosuspendat din functia de presedinte de filiala, DIP prevala simbolic de cateva luni bune in PSD Bucuresti in fata interimarului Sorin Oprescu si a lui Marian Vanghelie, situatie care a fost curmata brusc si cam pe la spatele celui in cauza - nevoit sa-si intrerupa concediul din strainatate si sa anunte ca nu mai candideaza la sefia filialei. Detronarea lui DIP a fost citita ca o noua etapa din operatiunea de curatare a partidului de fidelii fostelor conduceri, fie ele Iliescu sau Nastase.

 

De altfel, acesta a fost si o parte a mesajului pe care Marian Vanghelie l-a transmis inca de la confirmarea in functie: "Va promit ca o sa fiu al dracu’". "Era disciplinei de partid" pe care a inaugurat-o Oprescu cu acelasi prilej a fost explicitata de Vanghelie, care i-a amenintat cu dure sanctiuni pe "acei colegi care sunt prieteni si cu unii de pe la PNL si cu unii de la PD si fac si o miuta si beau si o tuiculita". 

 

Ca PSD incearca sa abordeze de pe pozitii de forta colaborationismul o dovedeste de altfel si un anunt al conducerii partidului - tot de saptamana trecuta - prin care toti alesii pe listele PSD care au dezertat intre timp la alte formatiuni politice au fost instiintati ca vor urma represalii juridice care urmaresc recastigarea acestor functii pentru membrii partidului. Coincidenta sau nu, spre sfarsitul saptamanii au aparut zvonuri ca primarul sectorului 2, Neculai Ontanu - singurul ales in Bucuresti pe listele PSD - si-ar pregati reintoarcerea in partid dupa ce l-a parasit in primavara, cand unele surse il vedeau inscris deja in PD.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actualitate
/actualitate/o-sa-fiu-al-dracu-2511482
2511482
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.