O proprietate a cuplului Jolie-Pitt, ameninţată de o uriaşă pată de petrol, în California

Autor: Florin Badescu Postat la 21 mai 2015 41 afişări

O proprietate pe care actorii Angelina Jolie şi Brad Pitt o deţin în Santa Barbara este ameninţată de o uriaşă pată de petrol, generată de deversarea în ocean a unei cantităţi de 80.000 de litri de carburant, în apropiere de coasta sudică a statului California, care a declarat stare de urgenţă.

Pata de petrol se întinde pe o distanţă de 6,4 kilometri de-a lungul coastei californiene şi ameninţă toate plajele şi reşedinţele de lux din acea zonă, inclusiv vila cuplului Jolie-Pitt, construită pe un teren de 4,4 hectare, estimată la 5 milioane de dolari, informează dailymail.co.uk.

Brad Pitt, în vârstă de 51 de ani, şi Angelina Jolie, în vârstă de 39 de ani, deţin o proprietate de lux în apropiere de Gaviota State Park, un parc natural care adăposteşte unele dintre cel mai bine conservate plaje şi ecosisteme din lume.

Marţi după-amiază, 80.000 de litri de petrol s-au deversat în regiunea de coastă din comitatul Santa Barbara, poluând această rezervaţie naturală şi ameninţând inclusiv proprietatea celor doi actori hollywoodieni. Reşedinţa lor se află la doar doi kilometri de plaja El Capitan - una dintre plajele publice care au fost deja închise de autorităţi din cauza poluării cu petrol.

Brad Pitt a cumpărat această proprietate cu 4 milioane de dolari în anul 2000, iar familia sa o foloseşte ca reşedinţă de vacanţă.

Pata de petrol a poluat întreaga zonă de coastă cuprinsă între plajele El Refugio şi El Capitan.

Această catastrofă ecologică s-a produs în urma avarierii unei conducte de petrol lungă de 17,7 kilometri, deţinută de compania Plains All American Pipeline, cu sediul din Houston.

Acea conductă face parte dintr-o reţea mai vastă de conducte petroliere din comitatul Kern care transportă ţiţei între centrele de prelucrare din Las Flores şi Gaviota.

Jerry Brown, guvernatorul statului California, a declarat miercuri stare de urgenţă, invitând autorităţile locale "să mobilizeze foarte repede toate resursele disponibile".

Garda de coastă americană a lansat o operaţiune de curăţare a zonelor poluate, miercuri, şi monitorizează pata de petrol de la bordul unor aeronave.

Serviciul naţional de meteorologie din Statele Unite a emis deja o avertizare şi afirmă că, din cauza vânturilor puternice, pata de petrol ar putea să se întindă şi mai mult de-a lungul coastei californiene, iar reşedinţa cuplului Jolie-Pitt este una dintre primele care ar putea fi poluată în perioada imediat următoare.

Autorităţile locale vor avea nevoie de cel puţin trei zile pentru a curăţa întreaga regiune, potrivit Biroul de administrare a situaţiilor de criză din comitatul Santa Barbara.

Garda de coastă americană a intervenit deja în această situaţie prin vasele sale care îngrădesc şi colectează petrolul de la suprafaţa apei.

La ţărm, angajaţii primăriilor locale, în costume de protecţie, curăţă plajele care au fost inundate cu alge îmbâcsite cu reziduuri petroliere.

Nu este însă pentru prima dată când reşedinţa actorilor Brad Pitt şi Angelina Jolina se află în centrul unor articole de presă care au legătură cu problemele de ordin ecologic.

În aprilie 2013, cei doi actori au fost criticaţi în ziarele regionale pentru faptul că ar fi provocat "prejudicii ecologice" regiunii de coastă.

Brad Pitt a fost aspru criticat de localnicii din Santa Barbara după ce starul a fost fotografiat în timp ce îi învăţa pe copiii lui să conducă motociclete şi ATV-uri pe plaja din faţa proprietăţii sale.

De asemenea, actorul a fost văzut în timp ce le arăta celor şase copii ai săi ce trebuie să facă pentru a arde cauciuc, în timpul vacanţei de Paşte din acel an.

Comportamentul membrilor familiei Jolie-Pitt în timpul acelei vacanţe a fost considerat "periculos", "iresponsabil" şi chiar "ilegal" de unii dintre locuitorii din Santa Barbara.

În Santa Barbara, vehiculele pe două şi patru roţi sunt interzise pe plajă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
VILĂ,
JOLIE-PITT,
PETROL
/actualitate/o-proprietate-a-cuplului-jolie-pitt-amenintata-de-o-uriasa-pata-de-petrol-in-california-14312811
14312811
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.