O pană de curent "ciudată" a paralizat o bună parte din Venezuela marţi seară

Autor: Ana Borlescu Postat la 04 septembrie 2013 44 afişări

O bună parte din teritoriul Venezuelei a rămas fără electricitate, marţi, după o pană de curent imensă cu origine necunoscută care a provocat oprirea metroului în capitală, închiderea magazinelor şi ambuteiaje interminabile, relatează AFP.

O pană de curent "ciudată" a paralizat o bună parte din Venezuela marţi seară

Pana reţelei electrice a început în jurul orei locale 13:00 (20:30, ora României) la Caracas şi în mai multe alte oraşe din statele Lara, Zulia, Anzoategui, Miranda şi Barinas, în nord-vestul ţării, conform presei locale.

Conform martorilor şi jurnaliştilor AFP, mai multe linii de metrou din Caracas au fost oprite, iar oprirea mai multor semafoare a provocat o puternică confuzie în circulaţia deja haotică din capitală.

Pe contul său de Twitter, preşedintele Nicolas Maduro a numit această pană "ciudată" şi a anunţat că a solicitat forţelor armate să rămână în alertă în faţa acestei situaţii de urgenţă.

"Cerem răbdare, suntem în curs de a lua toate precauţiile de securitate pentru restabilirea totală a serviciului, anchetăm care sunt cauzele aceste pene de mare amploare", a anunţat la rândul său ministrul adjunct al Dezvoltării electrice Franco Silva.

Conform lui Silva, serviciul era deja în curs de restabilire în anumite zone la două ore după începutul penei de curent electric.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
VENEZUELA,
ELECTRICITATE,
/actualitate/o-pana-de-curent-ciudata-a-paralizat-o-buna-parte-din-venezuela-marti-seara-11291233
11291233
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.