O multinaţională vrea să se retragă din România/ Europa de Est, „călcâiul lui Ahile” pentru acţionari

Postat la 21 mai 2019 235 afişări

Grupul CEZ, cu o capitalizare de 11 mld. euro şi controlat de statul ceh, intenţionează să-şi vândă afacerile din România, autorităţile fiind deja informate de intenţia cehilor în contextul în care vor avea discuţii cu un oficial al companiei în următoarea perioadă, informează Ziarul Financiar.

O multinaţională vrea să se retragă din România/ Europa de Est, „călcâiul lui Ahile” pentru acţionari

Acţionarii CEZ s-au arătăt nemulţumiţi de strategia companiei din zona Europei de Est şi au apreciat, în cadrul unei adunări generale, că managementul companiei nu poate asigura profitabilitatea pe termen lung în România, Albania, Bulgaria sau Turcia, arată ZF, care citează surse din piaţă. În 2017 CEZ a lansat procedura de vânzare a activelor din Bulgaria.

 

În ultimii ani, pe piaţa românească de energie au existat mai multe informaţii cu privire la vânzări ale unor operaţiuni ale grupurilor străine, tranzacţii care însă nu s-au materializat.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
actionari,
europa de est,
retragere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.