O comună din Alba a intrat în scenariul roşu, deşi a înregistrat doar un caz de COVID-19. Cum este posibil acest lucru

Postat la 11 martie 2021 855 afişări

O comună din Alba a intrat în scenariul roşu, deşi a înregistrat doar un caz de COVID-19. Cum este posibil acest lucru

Comuna Ceru-Băcăinţi din judeţul Alba a intrat în scenariul roşu începând de miercuri, deşi a înregistrat un singur caz de infectare cu SARS-CoV-2.

Motivul este acela că localitatea are o populaţie foarte mică, de doar 274 de locuitori, ceea ce înseamnă că acel caz unic de îmbolnăvire ridică rata infectărilor la peste 3 la mia de locuitori, informează Ştirile TVR.

Noi restricţii impuse de scenariul roşu în comuna Ceru-Băcăinţi

Astfel, la nivelul comunei au fost instituite măsuri pentru diminuarea riscului de infectare, precum interzicerea organizării de nunţi, botezuri, atât în spaţii închise, cât şi deschise.

A fost interzisă, de asemenea, circulaţia în interiorul localităţii pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de şase persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alba,
caz,
comuna

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.