O companie prezentă şi în România vrea să angajeze 10.000 de refugiaţi în toate ţările unde activează

Autor: Ioana Matei Postat la 31 ianuarie 2017 761 afişări

Howard Schultz, CEO-ul Starbucks, a promis să angajeze 10.000 de refugiaţi în următorii cinci ani ca răspuns la decizia preşedintelui american Donald Trump de supendare a programului de refugiaţi al Statelor Unite şi de oprire a imigraţiei din şapte ţări cu populaţie majoritar musulmană, potrivit unui articol publicat de Newsweek.

O companie prezentă şi în România vrea să angajeze 10.000 de refugiaţi în toate ţările unde activează

Schultz, care a cumpărat compania americană în 1987, a trimis o scrisoare deschisă angajaţilor săi duminică, 29 ianuarie.

„Trăim vremuri fără precedent, în care vedem cum conştiinţa ţării noastre şi promisiunea visului american sunt puse la îndoială”, a spus Schultz.

Iniţiativa de angajare a refugiaţilor va începe cu persoane care au lucrat cu armata americană ca interpreţi şi angajaţi suport, dar va ajunge să cuprindă toate cele 75 de ţări în care marca este prezentă, potrivit lui Schultz. 

Schultz a promis şi că va relua legăturile companiei cu Mexicul şi va ajuta orice angajat afectat de propunerea lui Trump de respingere a Affordable Care Act lansat de fostul preşedinte, Barack Obama şi cunoscut sub numele de ”Obama Care”, care a adus asigurări de sănătate pentru milioane de oameni. 

Scrisoarea CEO-ului Starbucks a venit ca răspuns al ordinului executiv al preşedintelui american care a suspendat planul pentru refugiaţi al Statelor Unite pentru patru luni şi a pus o interdicţie pe intrarea refugiaţilor din Siria în ţară pentru un termen nedefinit.

Preşedintele Stateler Unite a insistat ulterior într-o declaraţie că ordinul nu a fost „o interdicţie împotriva musulmanilor, aşa cum a fost descris de media”, ci a avut legătură cu ”teroarea şi cu păstrarea în siguranţă a ţării”.

Decizia lui Trump a generat numeroase proteste în Statele Unite în acest weekend şi chiar şi în Regatul Unit, unde 1 milion de persoane au semnat o petiţie împotriva acestuia.

.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.