O companie din piaţa de servicii ecologice de curăţare şi dezinfectare a început producţia unor kituri de lămpi UVC germicidale cu eficienţă împotriva microorganismelor, inclusiv COVID-19

Autor: Andra Stroe Postat la 30 aprilie 2020 119 afişări

O companie din piaţa de servicii ecologice de curăţare şi dezinfectare a început producţia unor kituri de lămpi UVC germicidale cu eficienţă împotriva microorganismelor, inclusiv COVID-19

Compania românească Blue Lagoon Clean a început producţia unor kituri de lămpi germicidale cu eficienţă 99% împotriva microorganismelor (virusuri şi bacterii), inclusiv COVID-19.

Kit-ul Lampă UVC are o putere de 110W, poate dezinfecta o suprafaţă de aproximativ 30 de metri pătraţi, poate fi controlat pe orice dispozitiv iOS sau Android, cu posibilitatea ca lampa să poată fi pornită/oprită de oriunde şi poate fi precomandat online de pe website-ul companiei Blue Lagoon Clean. În momentul de faţă, capacitatea de producţie este de 10 kituri UVC/săptămână.

Reprezentanţii businessului spun că lămpile UVC germicidale sunt recomandate în spaţiile comerciale care trebuie să fie dezinfectate, igienizate şi sterilizate, dar şi în spaţiile pentru birouri, ca măsură de siguranţă pentru angajaţi şi clienţi împotriva coronavirus, mai ales că în curând se va relua treptat activitatea comercială.

Ideea dezvoltării acestui proiect a venit în momentul în care fondatorii companiei Blue Lagoon Clean, Cristina Tarasevici şi Vlad Elias, şi-au propus să doteze punctele de lucru cu o astfel de tehnologie, cu eficienţă demonstrată în distrugerea virusurilor şi a bacteriilor, dar au întâmpinat nenumărate probleme. „Initial am găsit doar tuburile, fără niciun fel de automatizare. Practic, le puteai cumpăra, dar nu le puteai folosi. Am căutat la furnizori lămpi UVC gata asamblate, dar acestea porneau de la 3.500 de lei şi o putere de doar 40W. Compania fiind acum într-o situaţie financiar nu tocmai bună, am luat în calcul producerea unui KIT UVC funcţional şi aşa am ajuns să începem un parteneriat cu Englehardt Management Systems, compania alături de care am demarat acest proiect. Zic eu că am reuşit să producem un produs UVC germicidal, eficient şi accesibil”, spune Cristina Tarasevici.

„Cu privire la preţ, am reuşit să le punem în vânzare la 2.499 de lei, în condiţiile în care capacităţile tehnice sunt net superioare comparativ cu ce se vinde în acest moment pe piaţă, la preţuri cu 30-40% mai mari. Vânzarea se va face online, iar vânzările vor fi disponibile doar pentru Bucureşti şi Ilfov, în acest moment. Până acum avem precomenzi pentru 20 de kituri UVC, dar credem că cererea va creşte după data de 15 mai”, menţionează Vlad Elias.

   

În cadrul companiei Blue Lagoon Clean au fost instalate şase lămpi la punctele de lucru, ca măsură suplimentară de dezinfectare, iar pentru maşinile care deservesc serviciul de colectare & livrare gratuită există două unităţi UVC special concepute.

Echipa Blue Lagoon Clean va dona un echipament cu lampă UVC celor din linia întâi de la Institutul Matei Balş din Bucureşti.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companie,
bucuresti,
eficienta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.