O asociere româno-italiană va moderniza şoseaua Bucureşti-Adunaţii Copăceni, pentru 95 milioane lei

Autor: Ioan Dornescu Postat la 19 noiembrie 2014 93 afişări

CNADNR va plăti unei asocieri româno-italiene 94,4 milioane lei, cu TVA, pentru modernizarea unui tronson de 11,6 kilometri ai Drumului Naţional 5, între Bucureşti şi Adunaţii Copăceni, contractul iniţial pentru acest proiect, semnat cu Romstrade, fiind reziliat acum doi ani.

Lucrările au fost adjudecate prin licitaţie deschisă de asocierea Eurogen Filiala Aninoasa - Aleandri - Beozzo Costruzioni - Smart Building Project.

Obiectivul contractului vizează modernizarea DN5 Bucureşti - Giurgiu, între km 7+573 şi km 19+220, pentru asigurarea infrastructurii de bază necesare cererii de transport în creştere către graniţa cu Bulgaria, respectiv vama Giurgiu, potrivit CNADNR.

Valoarea totală a acestui contract este de 76,1 milioane lei fără TVA, din care 85% reprezintă finanţare nerambursabilă acordată de Comisia Europeană.

Durata de execuţie a lucrărilor este de un, la care se adaugă o perioadă de garanţie de doi ani.

Contractul iniţial pentru aceste lucrări a fost atribuit în martie 2011 companiei Romstrade, controlată de omul de afaceri Nelu Iordache, pentru 80,2 milioane lei fără TVA. CNADNR a reziliat acordul la finele anului 2012, invocând nerespectarea termenelor de execuţie, şi a reluat procedura de achiziţie.

Nelu Iordache a fost trimis în judecată într-un dosar privind deturnarea de fonduri europene, iar Romstrade a intrat în insolvenţă în decembrie 2012.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
REABILITARE,
DRUM,
/actualitate/o-asociere-romano-italiana-va-moderniza-soseaua-bucuresti-adunatii-copaceni-pentru-95-milioane-lei-13593861
13593861
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.