O asociaţie pentru apărarea drepturilor omului cere interzicerea folosirii de către poliţişti a armelor pentru a prinde contravenienţii. Ce propune, în schimb

Postat la 11 februarie 2019 48 afişări

APADOR-CH, asociaţie pentru apărarea drepturilor omului, cere modificarea legii poliţiei şi a armelor de foc şi interzicerea folosirii acestora în prinderea unor suspecţi, în contextul ultimelor incidente în care poliţiştii au rănit un pieton, în timp ce încercau să oprească o maşină.

O asociaţie pentru apărarea drepturilor omului cere interzicerea folosirii de către poliţişti a armelor pentru a prinde contravenienţii. Ce propune, în schimb

„În fiecare an din ultimii trei, câte un om nevinovat a murit de glonţul poliţiei. Asociaţia reaminteşte IGPR să-şi doteze angajaţii cu tasere şi să-i înveţe să oprească maşinile în trafic utilizând benzi cu ţepi, nu gloanţe trase în trecători. APADOR-CH solicită modificarea urgentă a legii poliţiei (218/2002) şi a legii armelor de foc (17/1996) în sensul interzicerii exprese, fără niciun dubiu, a folosirii armelor de foc pentru prinderea sau imobilizarea unor persoane care au comis contravenţii”, se arată într-un comunicat al APADOR-CH.

 

Potrivit sursei citate, contravenţiile sunt fapte de gravitate minoră, iar folosirea armelor de foc pentru prinderea unui contravenient produce mai multe prejudicii pentru societate decât beneficii.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arme,
folosire,
interzicere,
asociatie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.