O aplicaţie financiară a distribuit din greşeală 90 de milioane de dolari utilizatorilor

Autor: Dorin Oancea Postat la 02 octombrie 2021 543 afişări

O aplicaţie financiară a distribuit din greşeală 90 de milioane de dolari utilizatorilor

Compound, un protocol software de "finanţe descentralizate", sau DeFi, tocmai a devenit mult mai popular, după ce a distribuit din greşeală peste 90 de milioane de dolari utilizatorilor.

Un bug dintr-o actualizare a făcut posibilă plata enormă. Fondatorul Compound îi roagă pe cei care au primit banii să îi returneze - şi îi ameninţă dacă nu o fac.

"Dacă aţi primit o sumă mare şi incorectă de COMP din cauza unei erori de protocol Compound: Vă rugăm să o returnaţi", a scris pe Twitter Robert Leshner, fondatorul Compound Labs, care lucrează la software-ul Compound. El a spus că utilizatorii pot păstra 10%, dar în caz că nu returnează banii, utilizatorii vor fi raportaţi la fisc.

Tokenul criptografic Compound-COMP- a căzut la aflarea veştii, dar şi-a revenit rapid.

Compound Labs, cu sediul în San Francisco, este una dintre cele câteva companii DeFi aflate în atenţia autorităţilor de reglementare. Software-ul Compound elimină intermediarii umani precum brokerii, bazându-se în schimb pe algoritmi pentru a executa tranzacţiile. Tehnologia este încă la început, ceea ce deschide posibilitatea unor erori.

În urmă cu doi ani, Compound a strâns 25 de milioane de dolari în cadrul unei finanţări de serie A de la firma de capital de risc Andreessen Horowitz. Leshner, un fost economist, a început Compound în parte pentru că a simţit că lumea criptomonedelor era blocată într-un mediu cu dobândă zero.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aplicaţie,
utilizatori,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.