Singurul loc din România unde exista o livada in care cresc fructele care se vand cu 150 de lei kilogramul

Postat la 01 octombrie 2016 19974 afişări

Singurul loc din România unde exista o livada in care cresc fructele care se vand cu 150 de lei kilogramul

Investiţiile în agricultură au devenit o modă printre români care îşi încearcă norocul în diferite zone ale ţări cu diferite culturi, mai ales că subvenţiile venite din partea statului nu sunt de neglijat pentru cei care vor să demareze un business în acest domeniu. Pentru a te asigura însă că vei avea succes, trebuie să îţi îndrepţi atenţia către culturi mai puţin exploatate şi, în acelaşi timp, foarte profitabile. Aşa cum a făcut Adrian Enescu.

Pentru a începe o afacere în agricultură nu ai nevoie de foarte mulţi bani, mai ales că statul te poate ajuta în acest sens prin intermediul subvenţiilor. Adrian Enescu are o poveste de succes pentru că a reuşit să identifice o nişă deloc exploatată în România şi generatoare de câştiguri importante. Este singurul proprietar de livadă de la noi din ţară unde se coc fructele care se pot vinde deshidratate şi cu 150 de lei kilogramul. Iar acestea nu sunt sigura sursă de venituri.

Agricultorii care vor să investească în creşterea viermilor de mătase vor primi, începând de anul acesta, subvenţii de la stat. Autorităţile vor să sprijine această industrie, la care pe vremuri excelam, dar care a fost uitată odată cu dispariţia livezilor de duzi, principala sursă de hrană a viermilor de mătase.

Adrian Enescu a cumpărat o livadă de duzi de un hectar, situată la 15 kilometri de Râmnicu Sărat, în judeţul Buzău. Plantaţia este singura din România. Dudele sunt foarte sănătoase deoarece conţin numeroase proteine, vitamina C, fier şi antioxidanţi. Deshidratate, acestea pot fi vândute chiar şi cu 150 de lei pe kilogram în magazinele bio.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.