O absolventă de sociologie a devenit antreprenor urmându-şi o pasiune veche pentru bijuterii

Autor: Florentina Niţu Postat la 04 ianuarie 2020 150 afişări

Ioana Susan, absolventă de Limbi Străine şi Sociologie în Cluj-Napoca, a decis în decembrie 2010 să devină antreprenor, urmându-şi vechea pasiune pentru bijuterii, şi a deschis un butic de tip insulă, sub brandul Chic Bijoux, într-un mall din Cluj unde vindea la început bijuterii aduse din import. În 2014 i s-a alăturat în mica afacere şi Sorin Buiac, iar împreună au dezvoltat partea de producţie, cea care defineşte astăzi afacerea celor doi antreprenori clujeni.

O absolventă de sociologie a devenit antreprenor urmându-şi o pasiune veche pentru bijuterii

„Am pornit cu un stand de bijuterii într-un mall din Cluj-Napoca şi în primii doi ani vindeam alături de prima mea angajată. Astfel am văzut care sunt nevoile pieţei, ce se cere, cum evoluează trendurile şi ulterior mi-am dat seama că mi-aş dori ceva mai mult pentru acest business”, povesteşte Ioana Susan, fondatoarea Chic Bijoux.

Ulterior, a început să facă bijuterii într-un mic atelier din Cluj, după o colaborare cu Swarovski, de la care cumpăra cristalele chiar de la fabrica din Austria şi le monta în argint în România. „Mi se părea o provocare că fac producţie, dar acum când mă uit în urmă îmi dau seama că făceam de fapt asamblare. Acum avem echipamentele necesare prin care putem să turnăm, să laminăm, să facem efectiv o bijuterie.” Sorin Buiac s-a alăturat businessului Chic Bijoux în urmă cu cinci ani, moment din care cei doi antreprenori au început să dezvolte atelierul de bijuterii şi să-şi definească mai clar priorităţile. „În primă fază am investit 20.000 de euro. Când ne-am asociat, am deschis şi alte insule în malluri.” Preţurile bijuteriilor încep de la 50 de lei şi ajung la 250 de lei, pentru cele din argint, iar preţul celor din aur se calculează în funcţie de gramaj – o brăţară poate costa peste 1.000 de lei.

Produsele Chic Bijoux sunt prezente în propriul magazin online, dar sunt listate şi pe Amazon UK, iar anul viitor antreprenorii îşi propun să le listeze şi pe Amazon Europa şi SUA.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.