Nunţile din familia regală britanică. Regina Elisabeta şi-a făcut rochia pe cupoane

Postat la 19 mai 2018 696 afişări

Monarhii britanici au fascinat dintotdeauna publicul din întreaga lume în mai mare măsură decât alţi regi şi regine.

Nunţile din familia regală britanică. Regina Elisabeta şi-a făcut rochia pe cupoane

Nunţile din această familie au făcut să viseze de fiecare dată tot mai multe milioane de oameni, iar evoluţia mijloacelor de comunicare în masă le-a transformat în evenimente de dimensiuni planetare De pildă, aproape o treime din populaţia globului a urmărit căsătoria prinţului William, în 2011.

Şi nu e exclus că nunta fratelui său mai mic să aibă o audienţă şi mai mare, având în vedere că se însoară cu o vedetă de la Hollywood.

Iar lucrurile nu s-au schimbat prea mult din 1934 încoace, de când prinţul George, varul actualei regine, s-a căsătorit cu prinţesa Marina a Greciei şi Danemarcei.

Interesul stârnit de nunţile personajelor importante din familia regală britanică a depăşit tot mai mult graniţele, iar în urmă cu şapte ani, căsătoria prinţului William cu Kate Middleton a fost urmărită de două miliarde de oameni din peste 180 de ţări.

Audienţa de blockbuster n-a fost singurul lucru deosebit la această nuntă, care a avut loc pe 29 aprilie, 2011. Prinţul William şi-a ales mireasă o tânără de rând, fără sânge albastru, lucru privit ca o schimbare de mentalitate a noii generaţii.

Cei doi şi-au unit destinele la catedrala Westminster, iar un milion de oameni s-au adunat să-i vadă pe drumul spre Buckingham. Printre cei 1.900 de invitaţi s-au numărat cântăreţul Elton John şi fotbalistul David Beckham, cu soţia sa, Victoria, alături de 40 de membri ai familiilor regale străine şi sute de demnitari.

Cu 30 de ani mai devreme, părinţii lui William, prinţul Charles şi Diana Spencer, erau ei înşişi protagoniştii unei nunţi considerată la acea dată nunta secolului. Tinereţea, frumuseţea şi simplitatea Dianei au jucat un rol esenţial în entuziasmul mondial stârnit de acest eveniment care fost transmis în 50 de ţări şi urmărit de 750 de milioane de oameni, scrie stirileprotv.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.