Numeroase firme străine au cooperat cu regimul Kadhafi la reprimarea libienilor timp de 42 de ani

Postat la 31 august 2011 17 afişări

Numeroase firme străine au cooperat la reprimarea libienilor în timpul regimului lui Muammar Kadhafi, aflat la putere 42 de ani, furnizându-i tehnologie pentru echiparea unui adevărat centru de spionaj, la Tripoli, într-o clădire de şase etaje, relatează Wall Street Journal în ediţia electronică.

Dosarele de supraveghere, la care publicaţia a avut acces luni, includ e-mail-uri datate până în februarie, când a izbucnit rebeliunea. Spionarea vieţii personale a libienilor a devenit o prioritate pentru regim, în contextul "primăverii arabe". În unele birouri, publicaţia afirmă că a găsit ghiduri ştampilate de Amesys, o unitate a firmei franceze pentru tehnologii Bull SA, care a instalat centrul de monitorizare. La începutul anului, oficiali libieni au negociat cu Amesys şi alte companii, între care Narus, din cadrul Boeing, un fabricant de produse de înaltă tehnologie pentru monitorizarea traficului pe Internet, pentru a extinde capabilităţi de cenzurare pe Internet în cadrul operaţiunilor de monitorizare, potrivit unor persoane la curent cu negocierile. Libia căuta instrumente avansate pentru a controla serviciul de telefonie oferit de Skype, a cenzura înregistrări postate pe YouTube şi a le bloca libienilor posibilitatea de a-şi ascunde activităţile online utilizând servere "proxy".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
libia,
gadaffi,
firme,
regimul,
reprimare
/actualitate/numeroase-firme-straine-au-cooperat-cu-regimul-kadhafi-la-reprimarea-libienilor-timp-de-42-de-ani-8674338
8674338
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.