Numărul de firme noi din agricultură creşte de cinci ori în primul semestru din 2021

Autor: Florentina Niţu Postat la 01 august 2021 67 afişări

Peste 10.000 de companii noi cu activităţi în agricultură, silvicultură şi pescuit au fost înfiinţate în primul semestru al acestui an, de cinci ori mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, în pofida anului agricol 2020, unul dintre cei mai dificili pentru agricultorii români, arată datele de la Registrul Comerţului.

Numărul de firme noi din agricultură creşte de cinci ori în primul semestru din 2021

Peste 10.000 de companii noi cu activităţi în agricultură, silvicultură şi pescuit au fost înfiinţate în primul semestru al acestui an, de cinci ori mai multe decât în ​​aceeaşi perioadă a anului trecut, în pofida anului agricol 2020, unul dintre cei mai dificili pentru agricultorii români , arată date de la Registrul Comerţului.

„Seceta de anul trecut a adus mari probleme în agricultură, mai ales în zona vegetală, dar lucrurile şi-au revenit, iar anul agricol 2020-2021 pare a fi foarte bun dacă nu uităm recoltele culturilor de toamnă, de grâu, orz sau rapiţă. În plus, agricultura este rentabilă, pentru că primii subvenţie pe suprafaţă, ai acces uşor la fondurile europene, preţurile cerealelor sunt istorice şi se aşteaptă o producţie record de cereale în 2021. De aceea sunt atraşi investitori de acest domeniu ”, a spus pentru ZF Alexandru Stănescu, deputat, fost preşedinte al Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaţilor.

Agricultura este al doilea cel mai „râvnit” sector după comerţ, dar în faţa construcţiilor şi transporturilor în acest an, mai arată datele de la Registrul Comerţului. Paradoxal, nevoie producţiei agricole a scăzut cu 15% în 2020 faţă de anul precedent, în special din cauza secetei, iar volumul total al lucrărilor de construcţii a urcat cu 16% faţă de 2019, şi investitorii aleg să parieze invers în acest an.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
agricultura,
semestru,
crestere,
firme

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.