Numărul atacurilor cibernetice asupra Bitcoin creşte

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 13 februarie 2014 130 afişări

Atacurile cibernetice asupra Bitcoin sunt tot mai dese, iar acest lucru ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru utilizatori, avertizează specialiştii.

Numărul atacurilor cibernetice asupra Bitcoin creşte

În urma atacurilor din ultima perioadă, trei dintre platformele ce tranzacţionează Bitcoin au fost nevoite să suspende schimburile, notează Uk.reuters.com. Pentru a determina care operaţiuni sunt reale şi care sunt false, brokerii au interzis temporar orice tip de retragere care implică moneda virtuală.

Atacurile cibernetice au arătat că Bitcoin, care există doar în spaţiul virtual şi rulează printr-un software al cărui autor nu este cunoscut, este la fel de vulnerabilă ca orice altă afacere derulată pe Internet. Ca urmare, valoarea Bitcoin a cunoscut o uşoară scădere.

Moneda virtuală nu este guvernată de vreo companie, bancă sau guvern. Valoarea ei de piaţă a cunoscut fluctuaţii uriaşe, astfel încât nu e de mirare că în septembrie 2013 valora în jur de 150 de dolari iar în decembrie trecuse de o mie de dolari.

Cei care au adoptat Bitcoin au apreciat în primul rând faptul că tranzacţiile nu presupun schimburi de informaţii cu caracter personal. În ultima perioadă, însă, instituţiile de control din lumea întreagă au demarat o serie de anchete cu scopul de a evita posibile fraude prin utilizarea monedei virtuale.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/numarul-atacurilor-cibernetice-asupra-bitcoin-creste-12076973
12076973
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.