Nuclearelectrica vinde energie de 268 mil. lei către Enel, furnizor de energie electrică care controlează reţelele de distribuţie a energiei din Banat, Dobrogea şi Muntenia Sud

Autor: Cristina Bellu Postat la 31 august 2021 44 afişări

Nuclearelectrica (SNN), singurul producător de energie nucleară din România, a încheiat un contract în valoare de 267,3 milioane lei cu Enel Energie, furnizor de energie electrică care controlează reţelele de distribuţie a energiei din Banat, Dobrogea şi Muntenia Sud, inclusiv Bucureşti.

Nuclearelectrica vinde energie de 268 mil. lei către Enel, furnizor de energie electrică care controlează reţelele de distribuţie a energiei din Banat, Dobrogea şi Muntenia Sud

Nuclearelectrica (SNN), singurul producător de energie nucleară din România, a încheiat un contract în valoare de 267,3 milioane de lei cu Enel Energie, furnizor de energie electrică care controlează reţelele de distribuţie a energiei din Banat, Dobrogea şi Muntenia Sud, inclusiv Bucureşti .

Tranzacţia sa realizat pe Piaţa centralizată cu Negociere Dublă Continuă a contractelor bilaterale (PC-OTC), administrată de Operatorul pieţei de energie electrică şi de gaze naturale din România (OPCOM), potrivit unui anunţ publicat marţi la BVB.

Producătorul român de energie nucleară a încheiat T1 / 2021 cu un profit net de 234 mil. lei, în creştere cu 9% faţă de T1 / 2020, în timp ce au venit s-au majorat cu 10,6%, la 704 mil. lei în pofida scăderii cantităţii de energie electrică vândută la 2,73 TWh.

Compania şi-a bugetat investigaţii de 433,9 mil. lei pentru 2021 din care în T1 gradul de realizare este de 9%, adică 39 mil. lei.

Cel mai mare acţionar al SNN este Ministerul Energiei cu 82,5%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Nuclearelectrica,
control,
distribuire,
dobrogea,
enel

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.