Nu USL a câştigat alegerile, ci Traian Băsescu a îmbătrânit

Postat la 12 iunie 2012 13 afişări

Ion Iliescu deplânge soarta PDL: nu-mi doresc să ajungă în situaţia PNŢCD şi să nu intre în Parlament, pentru că democraţia are nevoie de opoziţie.

Când Ion Iliescu era puternic îl durea în cot de democraţie. Sunt destul de matur ca să-mi aduc aminte de anii în care democraţia lui Ion Iliescu era târâtă de păr pe străzile Galaţiului şi se oprea fix în faţa sediului PNL: "Afară cu Câmpeanu din ţară! "

Dacă România ar fi adoptat măsuri prudente în 2009 ar fi fost mai bine, poate, pentru noi toţi. Dar Traian Băsescu nu ar mai fi fost preşedintele României. Traian Băsescu nu şi-a asumat, în 2009, imensa responsabilitate de a trece tăcut în istorie.

Cu zâmbetul până la urechi, tânărul Victor Ponta se războieşte cu istoria. A izolat câinele bătrân în palatul lui de cleştar şi acum este liber, victorios, deci mărinimos. Îl lasă, în imensa-i bunătate, să-şi ducă mandatul până la capăt.

"Nu mai sunt tânăr ca la 70 de ani", glumeşte, din când în când, Iliescu.

Mi-a plăcut, în urmă cu vreo doi ani - când aproape i-am cerşit un interviu pe care nu mi l-a dat niciodată, deşi l-am negociat luni de zile - să stau de vorbă mai multă vreme cu acest bărbat sfătos şi înţelept, cred. Dar ce sens mai are o înţelepciune venită prea trâziu?

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
USL,
Traian Băsescu,
îmbătrânit,
Ion Iliescu
/actualitate/nu-usl-a-castigat-alegerile-ci-traian-basescu-a-imbatranit-9739435
9739435
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.