Nu a mai suportat războiul lui Putin! Decizia luată de consilierul misiunii Rusiei la ONU. Ştirea a făcut înconjurul lumii

Autor: Mihai Draghici, Mediafax Postat la 23 mai 2022 441 afişări

Nu a mai suportat războiul lui Putin! Decizia luată de consilierul misiunii Rusiei la ONU. Ştirea a făcut înconjurul lumii

Un consilier diplomatic al Rusiei la sediul Naţiunilor Unite din Geneva a anunţat luni că demisionează, în semn de protest faţă de intervenţia militară rusă în Ucraina, informează BBC News.

"Deşi am asistat la numeroase evoluţii în materie de politică externă, nu am fost niciodată atât de ruşinat de ţara mea cum am fost pe 24 februarie", când a fost lansată intervenţia militară în Ucraina, a afirmat Boris Bondarev.

Dipomatul rus a denunţat "minciunile şi lipsa de profesionalism" din cadrul Ministerului de Externe de la Moscova şi l-a acuzat pe preşedintele Vladimir Putin de "crime împotriva poporului ucrainean" şi de "posibila cea mai gravă crimă împotriva poporului Rusiei".

În martie, Anatoli Ciubais, emisar special al Kremlinului pentru Relaţiile cu organizaţii internaţionale, a demisionat în semn de protest faţă de intervenţia militară în Ucraina şi a părăsit Rusia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
diplomat,
demisie,
ucraina,
geneva

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.