Novak Djokovic va fi expulzat joi din Australia, susţine un proeminent jurnalist politic australian

Autor: Rafael Hekman Postat la 13 ianuarie 2022 67 afişări

Se pare că viza lui Novak Djokovic va fi anulată în cursul zilei de joi, ministrul imigraţiei, Alex Hawke, urmând să aprobe expulzarea. Jurnalistul australian de politică internă Paul Bongiorno, de la publicaţia The Saturday Paper, susţine că decizia a fost deja luată şi sârbul va fi expulzat.

Novak Djokovic va fi expulzat joi din Australia, susţine un proeminent jurnalist politic australian

"Am auzit că @AlexHawkeMP îl va da afară pe Joker mâine", a scris Paul Nongiorno pe Twitter, postarea fiind redistribuită de mulţi, inclusiv de Sasa Ozmo, cel care fost furnizorul unor informaţii cheie în cazul Djokovic. Bongiorno este un proeminent jurnalist politic din Australia, cunoscut ca având conexiuni serioase în mediile politice şi guvernamentale.

Până joi seara, asta înseamnând cel târziu joi spre amiază în România, Djokovic va fi expulzat din Australia, conform anunţului făcut de Bongiorno.

Posibilitatea ca Hawke să îl dea afară din ţară pe Djokovic a fost întotdeauna evidentă, numărul 1 mondial continuând să se antreneze în mod normal înainte de Australian Open, ştiind că viza sa ar putea fi anulată în orice moment.

Iniţial, viza lui Djokovic a fost anulată la sosire, după ore întregi de interogatoriu, de către oficialii Forţelor de Frontieră.

Un judecător a anulat această decizie în instanţă luni, după ce Djokovic a petrecut cinci zile reţinut într-un hotel pentru imigranţi.

Liderul mondial a intrat imediat pe terenurile de antrenament de la Melbourne Arena după ce a fost eliberat de autorităţi.

Cu toate acestea, au existat o serie de neconcordanţe cu testele sale Covid, iar Hawke a lansat o anchetă pentru a face o analiză aprofundată a situaţiei.

Un anunţ este aşteptat joi, dar Bongiorno, care are contacte profunde în politica australiană, consideră că soarta lui Djokovic este pecetluită.

Djokovic a postat o declaraţie pe Instagram pentru a încerca să clarifice orice confuzie cu privire la cererea sa de viză.

El a scris: "În ceea ce priveşte problema declaraţiei mele de călătorie, aceasta a fost depusă de echipa mea de sprijin în numele meu, aşa cum am spus oficialilor de imigrare la sosirea mea - iar agentul meu îşi cere scuze sincere pentru greşeala administrativă de a bifa căsuţa incorectă cu privire la călătoriile mele anterioare înainte de a veni în Australia.

Aceasta a fost o eroare umană şi, cu siguranţă, nu a fost ceva deliberat. Trăim vremuri dificile într-o pandemie globală şi, uneori, pot apărea aceste greşeli.

Astăzi, echipa mea a furnizat informaţii suplimentare guvernului australian pentru a clarifica acest aspect.

Deşi am considerat că este important să abordez şi să clarific informaţiile eronate, nu voi face niciun alt comentariu, din cel mai mare respect pentru guvernul australian, pentru autorităţile lor şi pentru procesul actual."

Djokovic a fost criticat pentru un interviu pe care l-a acordat publicaţiei franceze L'Equipe la două zile după ce a fost depistat pozitiv la Covid.

Explicând acea situaţie, sârbul a spus: "M-am simţit obligat să merg mai departe şi să realizez interviul cu L'Equipe, deoarece nu am vrut să dezamăgesc jurnalistul.

Deşi am mers acasă după interviu pentru a mă izola pentru perioada necesară, dacă stau să mă gândesc, aceasta a fost o eroare de judecată şi accept că ar fi trebuit să reprogramez acest angajament".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
novak djokovic,
expulzare,
australian open

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.