Noua privatizare a Eurobank

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 03 mai 2014 84 afişări

Grupul Eurobank, care controlează Bancpost, a devenit prima instituţie financiară din Grecia susţinută cu bani publici ce se întoarce sub control privat, după ce a atras 2,86 mld. euro de la investitori internaţionali.

Noua privatizare a Eurobank

Oferta de acţiuni a Eurobank a fost suprasubscrisă de trei ori de investitorii străini (fonduri de investiţii) şi de 1,4 ori de investitorii eleni, iar acţiunile au fost evaluate la 0,31 euro/acţiune, conform unor surse citate de Reuters.

Ca efect, cota de participare la capitalul Eurobank a Fondului Elen pentru Stabilitate Financiară (HFSF), instituţia care administrează recapitalizarea băncilor elene, va scădea astfel de la 95% la cca 35%. Cei mai mari investitori în acţiunile Eurobank sunt grupurile financiare Capital Group din SUA (550 mil. euro) şi Fairfax din Canada (400 mil. euro).

Statul elen a preluat, prin HFSF, participaţii majoritare la toate cele patru mari bănci din Grecia, National Bank of Greece, Piraeus Bank, Eurobank şi Alpha Bank, însă doar la Eurobank a depăşit 90%, situaţie în care a preluat şi managemenetul instituţiei de credit.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/noua-privatizare-a-eurobank-12576960
12576960
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.