Noua oferta de toamna a BCR: certificate Bonus si pachete de cont curent

Postat la 17 noiembrie 2012 37 afişări

BCR a lansat in aceasta saptamana doua noi produse - certificatele Bonus pentru investitorii care tranzactioneaza instrumente financiare listate la Bursa de Valori Bucuresti si noile pachete de cont curent, primele astfel de produse de pe piata bancara romaneasca cu astfel de caracteristici.

Certificatele Bonus se adreseaza investitorilor care doresc sa beneficieze de evolutia preturilor aurului si al actiunilor OMV, in conditiile asumarii unui risc mai scazut decat in cazul investirii directe in activul suport. Riscul mai scazut asociat certificatelor de tip Bonus este dat de existenta unei protectii suplimentare, care asigura la maturitate plata unei pret prestabilit (nivelul bonusului), indiferent de valoarea activului suport la acea data, cu conditia ca bariera stabilita la momentul emiterii certificatului sa nu fie atinsa. Daca in perioada dintre data emiterii si data maturitatii bariera certificatului Bonus este atinsa, investitorul va primi la maturitate contravaloarea activului suport (pretul aurului sau al actiunii OMV).

Certificatele Bonus au maturitati de aproximativ 6 luni (pentru aur) si 12 luni pentru actiunile OMV si vor fi emise, tranzactionate si decontate in lei.

Erste Group este cel mai activ furnizor de certificate listate la Bursa de Valori Bucuresti, pe parcursul anului 2012 fiind tranzactionate peste 34,5 milioane certificate in valoare de 528 milioane lei. Emiterea certificatelor Bonus face parte din strategia Erste Group de sustinere a sectorului romanesc al produselor structurate prin oferirea de instrumente care sa acopere toate categoriile de risc - de la certificate adresate investitorilor conservatori (certificatele Bonus, Index) - pana la certificate cu levier adresate speculatorilor (certificatele Turbo).

In ceea ce priveste noile pachete de cont curent, BCR ofera trei variante: ClasiCont BCR - cel mai accesibil, care ofera clientului acces la contul deschis la BCR, ExtraCont BCR - pentru persoanele active, care fac plati de facturi, transferuri si depozite, inclusiv prin internet si telefon, si TotalCont BCR - un pachet de tip "all inclusive", dedicat clientilor pasionati de plata cu cardul si de utilizarea internet bankingului, oferind un numar nelimitat de tranzactii intra- si interbancare cu comision zero.

"Pachetul de cont curent are ca avantaj major utilizarea foarte usoara, intrucat se axeaza pe canalele directe oferite de BCR, precum internet si phone banking sau mobile banking, iar clientul nu mai este obligat sa se deplaseze la banca pentru a face diverse operatiuni, ci poate efectua tranzactiile direct de acasa si din orice loc s-ar afla, fie de pe calculator sau de pe telefon", a declarat Martin Skopek, vicepresedinte executiv retail al BCR.

Noile pachete de cont curent ofera acces gratuit la contul curent - prin card de debit ce poate fi emis instant; prin noul serviciu de Tranzactii Mobile (*183#) ce functioneaza de pe orice tip de telefon mobil, din orice retea si fara sa fie nevoie de acces la internet; printr-o noua metoda simplificata de autentificare doar pe baza unui username si a unei parole prin Internet si Phone banking; prin meetode multiple de accesare a serviciului de internet banking (PC, telefon mobil cu internet, aplicatie dedicata pentru telefoane tip smartphone, care este si cea mai descarcata aplicatie bancara din Romania).

O alta noutate pentru clientii BCR este serviciul BCR Alert (alerte trimise prin SMS/email) prin care acestia sunt notificati atunci cand in contul lor intra si ies bani (inclusiv tranzactii cu cardul) si inainte de efectuarea unui direct debit, astfel incat clientii sa se asigure ca dispun de banii necesari pentru efectuarea platii.

Clientii care depasesc pragul de 1.500 de lei pe luna la platile realizate cu cardul de debit la comercianti si/sau pe internet si care accepta primirea de notificari prin mailbox-ul disponibil prin platforma Click 24Banking BCR, primesc o dobanda de 4% pe an la disponibilul din cont.

Preturile acestor pachete de cont curent incep de la 4,5 lei/luna pentru ClasiCont BCR, 8,5 lei/luna pentru ExtraCont BCR si 12,5 lei/luna pentru TotalCont BCR.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/noua-oferta-de-toamna-a-bcr-certificate-bonus-si-pachete-de-cont-curent-10334117
10334117
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.