Noua Libie a legalizat poligamia. Ce spune legea islamică despre căsătorie, divorţ şi familie

Postat la 25 octombrie 2011 39 afişări

Preşedintele Consiliului Naţional de Tranziţie al Libiei, Mustafa Abdul-Jalil, a declarat că legislaţia libiană se va baza pe Şaria (legea islamică), scrie The Telegraph. Astfel, prima lege afectată este cea a căsătoriei. Printr-un decret, preşedintele de facto al Libiei, a ridicat interdicţia poligamiei.

În timpul regimului lui Gaddafi, bărbaţii libieni nu aveau voie să aibă mai mult de o soţie. Legea islamică prevede însă că un bărbat poate să aibă cel mult patru soţii. Şaria, legea religioasă a Islamului, este un cod de conduită care a derivat din învăţăturile Coranului şi din exemplul de viaţă dat de profetul Mohamed. Legea islamică a fost definitivată în secolele VIII şi IX şi reprezintă cuvântul lui Allah în legătură cu societatea islamică, adică legea lui Dumnezeu. Musulmanii sunt obligaţi prin credinţa lor să urmeze aceste legi de conduită.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
libia,
poligamie,
lege,
islam
/actualitate/noua-libie-a-legalizat-poligamia-ce-spune-legea-islamica-despre-casatorie-divort-si-familie-8901637
8901637
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.