Noua lege a restituirii este ţinută la secret, deşi mai e o săptămână până la asumarea răspunderii de Guvern

Autor: Roxana Pricop Postat la 12 martie 2013 16 afişări

Cu doar o săptămână înainte ca Guvernul să îşi asume răspunderea pe noua lege a restituirii proprietăţilor confiscate abuziv de regimul comunist, proiectul de act normativ nu a fost încă făcut public şi nici supus dezbaterii publice. Mai mult, ministerele aduc încă modificări la proiectul care urmează să decidă soarta a zeci de mii de persoane.

Noua lege a restituirii este ţinută la secret, deşi mai e o săptămână până la asumarea răspunderii de Guvern

Cu doar o săptămână înainte ca Guvernul să îşi asume răspunderea pe noua lege a restituirii proprietăţilor confiscate abuziv de regimul comunist, proiectul de act normativ nu a fost încă făcut public şi nici supus dezbaterii publice. Mai mult, ministerele aduc încă modificări la proiectul care urmează să decidă soarta a zeci de mii de persoane. Potrivit informaţiilor obţinute de Ziarul Financiar de la Autoritatea Naţională a Restituirii Proprietăţilor, instituţia din subordinea Guvernului responsabilă de despăgubiri, în 2012 erau înregistrate 145.000 de cereri depuse de persoane ale căror proprietăţi au fost confiscate de regimul comunist. Cuantumul exact al acestor cereri nu este cunoscut cu exactitate, iar ANRP nu a mai făcut plăţi în numerar şi nici nu a mai emis titluri de despăgubire aşteptând noua lege. Cu toate acestea, Guvernul trebuie să găsească o soluţie rapidă de rezolvare a acestor ce­reri pentru că are ca ter­men li­mită de la CEDO începutul lunii aprilie.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/noua-lege-a-restituirii-este-tinuta-la-secret-desi-mai-e-o-saptamana-pana-la-asumarea-raspunderii-de-guvern-10661521
10661521
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.