Noua lege a pensiilor! Decizia luată chiar acum în Parlament

Autor: Cosmin Pirv Postat la 20 noiembrie 2023 310 afişări

Noua lege a pensiilor! Decizia luată chiar acum în Parlament

Camera Deputaţilor a adoptat marţi seara Legea pensiilor cu 199 de voturi „pentru”. „Pensiile, anul viitor, se vor mări de două ori, o dată la 1 ianuarie cu 13,8 şi prin recalculare de la 1 septembrie”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

„Era în jalon în cererea de plată numărul 4, am devansat-o astfel încât să închidem negocierile cu CE în ceea ce priveşte scoaterea acelui faimos 9,4 care ar fi blocat creşterea pensiilor românilor până în anul 2070”, a spus Ciolacu.

El a spus că anul viitor pensiile vor creşte de două ori: o dată la 1 ianuarie cu 13,8 şi prin recalculare de la 1 septembrie.

„Sunt 4,8 milioane de pensionari în România. 80% au sub 3.000 de lei, 60% au sub 2.000 de lei. (...) Statul român trebuie să asigure această resursă. Sunt ferm consivins că vom găsi toată suma când vom veni cu Legea bugetului”, a mai spus Ciolacu.

„Salut votul pozitiv dat în plenul Camerei Deputaţilor – cu contribuţia parlamentarilor PNL. Traseul acestui act normativ s-a derulat în procedură de urgenţă, pentru ca pensiile mărite să ajungă la oameni cât mai repede posibil”, a spus Nicolae Ciucă.

„Întotdeauna am susţinut că orice majorare trebuie să se realizeze în perfectă aliniere cu bugetul consolidat al statului, aceasta fiind cheia sustenabilităţii oricărei creşteri a pensiilor. În ultimii patru ani, PNL a majorat punctul de pensie de trei ori - de la 1265 lei, la 1785 lei, nivel de la care se aplică noua creştere votată azi”, a mai afirmat păreşedintele Senatului.

Senatul a votat, în 14 noiembrie, proiectul de lege privind sistemul public de pensii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
legea pensiilor,
camera deputaţilor,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.