Nou record “Made in China”. Cel mai lung pod suspendat intre doi munti - FOTO

Postat la 18 martie 2012 761 afişări

Dupa cel mai lung pod peste mare, chinezii se pregatesc sa inaugureze si cel mai lung pod suspendat intre doi munti. Podul Aizhai traverseaza Marele Canion Dehang din centrul Chinei, la o inaltime de 355 de metri.

Cu o lungime de 1.176 de metri, podul Aizhai a depasit deja recordul mondial, detinut de un pod din California.

Noua realizare a inginerilor asiatici vine dupa ce, anul trecut, China inaugurase cel mai lung pod maritim din lume, care leaga portul Qingdao din provincia estica Shandong de insula Huangdao.

Podul Aizhai a fost terminat in patru ani si jumatate si va fi inaugurat la sfarsitul lunii. Cativa norocosi au testat deja in februarie autostrada cu patru benzi pe care se poate circula doar cu 80 de kilometri la ora.

Mai mult pe www.incont.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
China,
constructii,
record,
pod,
Aizhai,
marele canion,
Dehang
/actualitate/nou-record-made-in-china-cel-mai-lung-pod-suspendat-intre-doi-munti-foto-9411836
9411836
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.