Nou cutremur in Japonia – 6,6 grade Richter. Alerta de tsunami a fost anulata (VIDEO)

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 11 aprilie 2011 9 afişări

Un cutremur cu magnitudine de 6,6 grade pe scara Richter, evaluat initial la 7,1 grade, a avut loc luni pe coasta de nord-est a Japoniei, conform US Geological Survey.

Agentia Meteorologica Nipona a emis o alerta de tsunami, anticipand valuri de pana la un metru inaltime in prefecturile Miyagi, Fukushima, Chiba si Ibaraki. Ulterior, alerta a fost anulata.

Epicentrul seismului a fost in prefectura Fukushima, la circa 160 km nord de Tokio, a relatat televiziunea NHK, preluata de agentiile de presa internationale. Cutremurul, care a avut loc la o adancime de 10 km, la ora 17,16 (11,16 ora Romaniei), a fost simtit si la Tokio.

Facilitatile nucleare de la Fukushima Daiichi au fost evacuate, iar alimentarea cu energie electrica a celor trei reactoare afectate de seismul din 11 martie a fost oprita temporar. Autoritatile anuntasera deja, inainte de cutremur, ca vor extinde dincolo de 30 de metri raza de protectie din jurul centralei, ceea ce inseamna ca locuitorii ramasi in zona va trebui sa fie evacuati, din cauza temerilor de efectele expunerii pe termen lung la radiatiile provenite din centrala.

Cutremurul a avut loc exact la o luna dupa seismul devastator de 9 grade pe scara Richter, urmat de tsunami, care a dus la moartea a aproape 25.000 de oameni. La 7 aprilie, coasta de nord-est a Japoniei a fost lovita de inca un cutremur de 7,4 grade, insa alerta de tsunami emisa a fost si atunci ridicata rapid.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cutremur,
Japonia,
alerta,
tsunami,
Fukushima,
Richter,
seism,
Tokyo
/actualitate/nou-cutremur-in-japonia-6-6-grade-richter-alerta-de-tsunami-a-fost-anulata-video-8146195
8146195
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.