Nokia a preluat integral Nokia Siemens Networks, pentru 1,7 miliarde euro: "Cu această tranzacţie, Nokia îşi cumpără un viitor"

Postat la 01 iulie 2013 39 afişări

Nokia a preluat pentru 1,7 miliarde euro participaţia de 50% deţinută de Siemens la producătorul de echipamente de telecomunicaţii Nokia Siemens Networks, parteneriatul format în urmă cu şase ani de cele două companii.

Nokia a preluat integral Nokia Siemens Networks, pentru 1,7 miliarde euro: "Cu această tranzacţie, Nokia îşi cumpără un viitor"

 Grupul finlandez, care încearcă să redevină un jucător relevant pe piaţa smartphone-urilor, a devenit astfel acţionarul unic al Nokia Siemens Networks (NSN), câştigând accesul nemijlocit la lichidităţile generate de compania specializată în echipamente de reţea, transmite Bloomberg.

Nokia va plăti 1,2 miliarde euro pentru pachetul de 50% deţinut de Siemens la NSN, iar diferenţa de 500 milioane euro reprezintă un împrumut garantat de la Siemens, cu scadenţa la un an de la încheierea tranzacţiei, potrivit unui comunicat transmis luni de cele două companii.

Sediul Nokia Siemens Networks va rămâne în Finlanda, iar directorul general Rajeev Suri îşi va păstra funcţia.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/nokia-a-preluat-integral-nokia-siemens-networks-pentru-1-7-miliarde-euro-cu-aceasta-tranzactie-nokia-isi-cumpara-un-viitor-11056962
11056962
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.