Nokia a încheiat un acord pentru licenţiere de patente cu producătorul BlackBerry

Postat la 21 decembrie 2012 17 afişări

Nokia a ajuns la un acord cu Research In Motion (RIM), producătorul smartphone-urilor Blackberry, pentru încheierea litigiilor legate de patente între cele două companii.

Acordul prevede ca RIM să achite o singură dată o sumă nedezvăluită, urmând ca ulterior să plătească constant o taxă pentru licenţierea de patente, a anunţat grupul finlandez Nokia, potrivit Wall Street Journal.

Nokia a intensificat disputa în justiţie împotriva RIM la sfârşitul lunii noiembrie, lansând procese în SUA, Marea Britanie şi Canada, care ar fi putut bloca RIM să vândă dispozitive cu conexiune la reţele Wi-Fi până la un acord de licenţiere cu Nokia.

Producătorul finlandez de smartphone-uri a lansat, de asemenea, un proces separat legat de patente în tribunale din SUA şi Germania în mai, acuzând că unele produse ale companiei canadiene îi încalcă mai multe patente.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Nokia,
patente,
BlackBerry
/actualitate/nokia-a-incheiat-un-acord-pentru-licentiere-de-patente-cu-producatorul-blackberry-10406797
10406797
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.