Noile norme de poluare EURO 7: Ce sunt şi de când intră în vigoare

Postat la 25 septembrie 2023 74 afişări

Noile norme de poluare EURO 7: Ce sunt şi de când intră în vigoare

Standarde de emisii Euro 7 vor garanta că toate autoturismele noi vândute sunt mai puţin poluante.

8 state membre UE, printre care şi România, au cerut oficialilor europeni să-şi modifice propunerile.

Normele Euro 7 ar urma să intre în vigoare de la 1 iulie 2025.

Directorul general Stellantis NV, Carlos Tavares, susţine că noile reguli pun o povară inutilă asupra industriei

UE vrea reducerea până în 2030 cu 55% a emisiilor de la autoturisme şi cu 50% la camionete.

Oficialii Uniunii Europene dezbat astăzi noile norme de poluare EURO 7. Planul urmează să fie adoptat în perioada următoare, iar producătorii de autoturisme vor fi obligaţi să le respecte, dacă vor să vândă în continuare pe piaţa europeană. Noile propuneri nu mulţumesc însă pe toate lumea.

Standardele Euro 7 introduc limite de emisii pentru toate autovehiculele în cadrul unui set unic de norme. Normele sunt neutre din punctul de vedere al combustibililor şi al tehnologiei, ceea ce înseamnă că aceleaşi limite se vor aplica indiferent dacă vehiculul utilizează benzină, motorină, sisteme electrice sau combustibili alternativi.

În acelaşi timp, toate vehiculele vor trebui să respecte normele pentru o perioadă mai lungă decât cea care este în vigoare în prezent. Conformitatea pentru autoturisme şi camionete va fi verificată până când acestea ating 200 000 de kilometri şi vârsta de 10 ani. Asta înseamnă dublu faţă de Euro 6.(100 000 de kilometri şi 5 ani).De asemenea, noile norme vor reglementa durabilitatea bateriilor instalate în maşini, pentru a spori încrederea consumatorilor în vehiculele electrice.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
intrare,
norme,
poluare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.