Noi REGULI pentru FUMĂTORI. Ce noi restricţii este posibil să apară în legea antifumat

Postat la 20 septembrie 2017 888 afişări

Mai mulţi deputaţi şi reprezentanţi ai unor organizaţii neguvernamentale au susţinut, marţi, la şedinţa Comisiei pentru sănătate de la Cameră, respingerea iniţiativei legislative a senatorului PNL Daniel Fenechiu referitoare la relaxarea prevederilor legii pentru combaterea consumului de tutun şi au făcut propuneri de amendare a legii, printre care interzicerea fumatului şi în autovehiculele în care se află minori şi femei însărcinate.

Noi REGULI pentru FUMĂTORI. Ce noi restricţii este posibil să apară în legea antifumat

Preşedintele Asociaţiei ''Mame pentru Mame'', Ana Măiţă, a propus un amendament prin care interzicerea fumatului să fie extinsă şi în autoturismele în care se află copii sau femei însărcinate, iar deputatul PSD Tudor Ciuhodaru a anunţat că va prelua acest amendament.

''Se interzice fumatul în toate spaţiile închise, spaţiile de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii, precum şi în autovehiculele în care se află minori sau femei însărcinate. De la prezentele prevederi fac excepţie celulele pentru deţinuţi, din penitenciarele de mare siguranţă'', prevede amendamentul.

Ea a explicat că, prin acest text, se asigură dreptul prevăzut în articolul 49 din Constituţie prin care copiii şi tinerii se bucură de un regim special de protecţie şi asistenţă, în realizarea drepturilor lor.

"Având în vedere expunerea crescută la substanţele toxice din fumul de tutun, în condiţiile restrictive din punct de vedere al ventilaţiei, specific autovehiculelor, dar şi imposibilitatea minorului şi a fătului nenăscut de a se apăra în faţa acestor agresiuni, este datoria morală şi legală a adulţilor să îi protejeze'', a mai spus aceasta.

Tudor Ciuhodaru, deputat PSD, a precizat că îşi asumă promovarea amendamentului şi votează împotriva proiectului iniţiat de Daniel Fenechiu.

Medicul Magdalena Ciobanu, expert în Ministerul Sănătăţii, a propus ca persoanele internate în spitalele de psihiatrie în baza unor hotărâri judecătoreşti să beneficieze de locuri de fumat, scrie realitatea.net

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.