Noi PROTESTE în Brazilia cu ocazia vizitei Papei Francisc: Poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii

Postat la 23 iulie 2013 38 afişări

Poliţia din Rio de Janeiro a dispersat luni seară cu gaze lacrimogene manifestanţii după întâlnirea pe care Papa Francisc, sosit în Brazilia, a avut-o cu preşedinta Dilma Rousseff, au raportat jurnaliştii AFP.

Noi PROTESTE în Brazilia cu ocazia vizitei Papei Francisc: Poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii

 Sute de manifestanţi fugeau în toate direcţiile în apropierea palatului Guvernului din Rio de Janeiro.

Chiba, un fotoreporter AFP, în vârstă de 42 de ani, a fost spitalizat într-o clinică din oraş unde a primit îngrijiri şi a fost supus unor examene medicale după ce a fost agresat de poliţia braziliană.

"Am văzut un manifestant căzut la pământ. Poliţiştii l-au prins şi l-au bătut. Am făcut poze şi am fost brusc împins de alţi poliţişti", a povestit Chiba.

"Atunci am ridicat mâinile cu aparatul meu foto pentru a arăta cu sunt fotograf şi sunt paşnic. Apoi un poliţist în uniformă m-a lovit cu bastonul în cap", a precizat fotoreporterul.

Un poliţist a declarat pentru AFP că manifestanţii au fost dispersaţi după ce un cocteil Molotov a fost lansat în direcţia forţelor de ordine. Cel puţin un manifestant care purta o mască Anonymous a fost arestat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/noi-proteste-in-brazilia-cu-ocazia-vizitei-papei-francisc-politia-a-folosit-gaze-lacrimogene-pentru-a-dispersa-manifestantii-11143141
11143141
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.