Noi probleme pentru WhatsApp. Un expert german spune cât de periculos este şi chiar le interzice angajaţilor de la stat să îl folosească

Autor: Ioana Matei Postat la 19 mai 2020 47113 afişări

Noi probleme pentru WhatsApp. Un expert german spune cât de periculos este şi chiar le interzice angajaţilor de la stat să îl folosească

Şeful de securitate al datelor din Germania le-a transmis organelor federale să nu folosească WhatsApp, din cauza preocupărilor legate de transmiterea datelor către Facebook, potrivit Deutsche Welle. Ulrich Kelber a spus că pare că Guvernul a eşuat să stabilească suficiente servicii sigure.

Astfel, el a interzis ministerelor şi instituţiilor publice să folosească WhatsApp, în contextul în care o parte dintre acestea au început să folosească reţeaua de comunicare în perioada pandemiei.

Într-o scrisoare adresată ramurilor guvernului federal, Kelber a spus că acestea trebuie să respecte şi nu să neglijeze protecţia datelor „chiar şi în aceste vremuri dificile”.

„Doar prin trimiterea de mesaje, metainformaţii sunt livrate către WhatsApp de fiecare dată”, a spus Kelber, adăugând că aceste bucăţi de informaţie sunt livrate direct către Facebook, compania mamă a WhatsApp.

„Acestea contribuie, chiar şi reprezentând o bucată minusculă a mozaicului, la creşterea informaţiilor stocate legate de profilurile personale”, a scris el, referindu-se la adrese IP şi la locaţii.

Pe de altă parte, reprezentanţii WhatsApp neagă aceste acuzaţii. „WhatsApp nu poate citi mesajele pentru că sunt încriptate, a spus purtătorul de cuvânt al companiei.

Doar oamenii care trimit mesajele şi cei care le primesc pot să le citească - dar nu WhatsApp, Facebook sau oricine altcineva, au spus reprezentanţii serviciului comercial.

În ultimele săptămâni, Kelber a lansat o dezbatere în Germania despre planurile de creare de aplicaţii pentru urmărirea răspândirii virusului şi aplicaţii care să monitorizeze vaccinarea, avertizând că mai ales informaţiile referitoare la sănătatea unei persoane trebuie protejate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
folosire,
refuz,
facebook,
germania,
guvern,
mesaje

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.