Adrian Streinu-Cercel: Circa 22% din pacienţii care se prezintă la spital au COVID-19

Postat la 18 mai 2020 358 afişări

Adrian Streinu-Cercel: Circa 22% din pacienţii care se prezintă la spital au COVID-19

Managerul Institutului „Matei Balş” din Capitală, Adrian Streinu-Cercel, a spus, luni, în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show”, că aproximativ 22% dintre pacienţii care se merg la spital şi sunt testaţi sunt infectaţi cu noul coronavirus.

„Circa 22% din pacienţii care se prezintă (la spital - n.red.) sunt pozitivi. (...) Orice cercetare e benefică. E bine să se facă cercetări. Lumea nu trebuie să uite că acest virus e în circultaţie pe teritoriul României. Nu trebuie să ne relaxăm în faţa virusului. Tot ce am învăţat până acum trebuie să aplicăm în continuare. Masca e cea care va face diferenţa, apa şi săpunul sunt cele care vor face diferenţa”, a spus, luni, Adrian Streinu Cercel, la „Marius Tucă Show”.

Conform sursei citate, „România a acţionat cu precauţie”.

„România a făcut lucruri foarte bune. Nu s-a jucat cu termenii. România nu şi-a permis să se joace cu termenii. România a acţionat ca un tot. Populaţia a înţeles de la început că e la risc. Fără populaţie nu am fi ajuns aici. Mai facem noi mici scăpări, dar, în general, România s-a comportat foarte bine. Au intervenit şi autoritatile. Starea de urgenţă a fost pusă la punct. Mă uit la datele oficiale de azi. Italia, 145 de decese, Spania, 87 de decese, Franţa, 483 de decese, (...) România,16 decese. E un lucru bun”, a mai spus managerului Institutului „Matei Balş”.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pacienti,
spital,
show

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.