Noi măsuri în Suceava: Restricţii de circulaţie şi obligaţia purtării măştilor de protecţie

Autor: Dan Mihail Birjoveanu, Cosmin Pirv Postat la 06 aprilie 2020 141 afişări

Noi măsuri în Suceava: Restricţii de circulaţie şi obligaţia purtării măştilor de protecţie

Autorităţile din Suceava au adoptat o serie de măsuri care vor fi obligatorii de luni. Astfel, cei din localităţile aflate în carantină vor fi obligaţi să aibă acoperite nasul şi gura, iar circulaţia auto şi pietonală va fi restricţionată în zona Spitalului Judeţean. Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a stabilit, duminică, o serie de măsuri pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Astfel, începând de luni, locuitorii din municipiul Suceava şi din cele opt comune aflate în carantină vor avea obligaţia de a purta măşti de protecţie sau orice alte mijloace vestimentare (eşarfe, fulare etc.) care pot acoperi gura şi nasul. Cei care nu vor avea aceste mijloacele de protecţie minimale nu vor fi primiţi în instituţiile şi spaţiile publice, dar nici în mijloacele de transport în comun.

Totodată, de luni se va restricţiona temporar circulaţia autovehiculelor în zona Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, pe strada Teilor, pe segmentul de drum cuprins între intersecţia străzii Calea Obcinelor cu bulevardul 1 Mai şi intersecţia străzii Universităţii cu bulevardul 1 Mai şi pe segmentul de drum cuprins între intersecţia străzii Scurtă cu bulevardul 1 Mai şi intersecţia străzii Scurtă cu Aleea Saturn. Excepţie vor face riveranii, maşinile instituţiilor publice şi ale agenţilor economici.

De asemenea, şi accesul pietonilor în zona Spitalului Judeţean va fi restricţionat, de luni, pe aceste sectoare de drum, cu excepţia angajaţilor instituţiilor publice, agenţilor economici, riveranilor, persoanelor care se prezintă cu urgenţe medicale la spital şi aparţinătorii acestora exclusiv în intervalul orar 11.00 – 13.00.

Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a mai stabilit o serie de măsuri pentru instituţiile publice şi spaţiile comerciale.

Astfel, instituţiile publice vor trebui să asigure preşuri îmbibate cu soluţie de dezinfectare la intrarea pe căile principale de acces în clădire, flacoane cu soluţii de dezinfectare şi prosoape de hârtie. Mai mult, acestea vor trebui să deţină cantităţi necesare de săpun antiseptic şi dezinfectant, materialele de protecţie, măşti, respectiv mănuşi, în cantităţi suficiente pentru a asigura nevoile angajaţilor, respectiv a persoanelor care intră în instituţie.

În cazul administratorilor spaţiilor comerciale şi ai altor locaţii, în care există flux de persoane, aceştia sunt obligaţi să monteze preşuri îmbibate cu substanţe dezinfectante la intrarea în aceste spaţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
măşti,
restricţii,
coronavirus

ALEPH STORY: Roşia Montană, o pierdere de aur! O discuţie cu Cristian Hostiuc, Ziarul Financiar şi Bogdan Nicolae, Aleph News

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.