Nivel record al fluviului Mississippi: SUA se confrunta cu cele mai grave inundatii din ultimii 74 de ani

Postat la 10 mai 2011 50 afişări

Fluviul Mississippi, care traverseaza centrul Statelor Unite de la nord la sud, s-a umflat in ultimele zile, ajungand la o latime record de 4,8 kilometri luni si provocand inundatii in orasele situate pe malurile sale, intre care Memphis si Tennessee.

Unele cartiere din Memphis se afla sub ape. La Millington, la periferia orasului Memphis, numeroase case au devenit imposibil de locuit. Daryl Hissong si fiul sau in varsta de trei ani fac parte dintre sutele de persoane nevoite sa isi abandoneze locuinta. "Ni s-a spus ca este nevoie de o luna pentru ca nivelul apei sa scada", a explicat Hissong. Armata a mobilizat 150 de militari pentru supravegherea starii digurilor in Memphis. Un purtator de cuvant, Jim Pogue, s-a aratat increzator in privinta soliditatii digurilor si a apreciat ca acestea "vor tine", in timp ce nivelul apei continua sa creasca.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mississippi,
SUA,
inundatii,
cote,
record,
fluviu
/actualitate/nivel-record-al-fluviului-mississippi-sua-se-confrunta-cu-cele-mai-grave-inundatii-din-ultimii-74-de-ani-8256145
8256145
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.