NINGE abundent în 24 de judeţe. Care este situaţia drumurilor/ Mai multe localităţi, fără curent electric. Peste 13.000 angajaţi ai MAI, mobilizaţi

Postat la 22 ianuarie 2018 35 afişări

Ninge luni dimineaţă pe mai multe sectoare de drumuri naţionale şi autostrăzi din 24 de judeţe, dar niciun drum nu este închis, însă în zonele în care ninge se circulă în condiţii de iarnă. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunţă că peste 13.000 de angajaţi ai instituţiei sunt mobilizaţi să intervină pentru diminuarea efectelor vremii, instituţia menţionând că 14 localităţi nu au energie electrică.

NINGE abundent în 24 de judeţe. Care este situaţia drumurilor/ Mai multe localităţi, fără curent electric. Peste 13.000 angajaţi ai MAI, mobilizaţi

UPDATE ora 11.00 Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează românii care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Bulgaria că luni şi marţi întreaga ţară va fi afectată de ninsoare şi ploaie, însoţite de vânt puterni.

În acest sens, au fost emise mai multe coduri de atenţionare meteorologică. Astfel, este în vigoare un cod portocaliu de ninsoare şi vânt puternic în regiunile: Vidin, Montana,Vraţa, Pleven, Loveci, Veliko Târnovo, Gabrovo, Ruse, Târgovişte, Razgrad, Silistra şi Şumen, zone în care vor cădea însemnate cantităţi de precipitaţii sub formă de ninsoare, transmite MAE într-un comunicat de presă.

"Valorile atinse vor fi de 20-30 l/m2, fapt care va duce la formarea stratului de zăpadă. Vântul va atinge o viteză medie de 14-19 m/sec., cu rafale de până la 24m/sec. Condiţiile meteorologice vor fi prielnice formării troienelor de zăpadă", potrivit MAE.

Citeşte mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.