Nicuşor Dan: Continuăm expertizarea clădirilor construite în perioada interbelică din zona centrală

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 14 martie 2023 25 afişări

Nicuşor Dan: Continuăm expertizarea clădirilor construite în perioada interbelică din zona centrală

Primăria Generală a Capitalei continuă expertizarea clădirilor construite în perioada interbelică din zona centrală, transmite Nicuşor Dan. El afirmă că, în ultima perioadă, specialiştii au efectuat expertizarea tehnică în scopul consolidării şi reabilitării pentru şapte imobile.

„Continuăm, prin Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), expertizarea clădirilor construite în perioada interbelică din zona centrală a Municipiului Bucureşti. În ultima perioadă, specialiştii au efectuat expertizarea tehnică în scopul consolidării şi reabilitării pentru imobile din Str. Armenească 17A, Str. Căderea Bastiliei nr. 16, Bd. Hristo Botev nr. 13-13A, Str. Ivo Andric nr. 4, Str. Londra nr. 20, Piaţa Romană nr. 1 şi Calea Victoriei nr. 124. Reamintesc faptul că AMCCRS are în derulare două Acorduri Cadru pentru expertizarea a circa 200 de imobile cu o suprafaţă construită de aproximativ 500.000 mp”, scrie pe Facebook Nicuşor Dan.

El precizează că un Acord Cadru semnat în luna noiembrie a anului 2021, care are ca obiect ”Servicii de expertizare tehnică, elaborare studiu istoric şi temă de proiectare pentru imobile din Bucureşti, pentru consolidarea şi reabilitarea sau refuncţionalizarea acestora”, în baza căruia se vor expertiza tehnic aproximativ 160 clădiri, cu o suprafaţă totală de cca 350.000 mp.

De asemenea, un alt Acord Cadru care are ca obiect ”Servicii de expertizare tehnică pentru imobile din Municipiul Bucureşti, în scopul consolidării acestora”, în baza căruia se vor expertiza tehnic un număr estimat de 40 clădiri, cu o suprafaţă totală de cca 150.000 mp.

Nicuşor Dan menţionează că în 2022, în baza celor două acorduri cadru, au fost expertizate 34 de imobile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nicuşor dan,
expertiză,
clădiri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.