Nicuşor Dan: Cele 20 de mini-centrale trebuie puse în funcţiune până pe 31 decembrie

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 23 septembrie 2022 35 afişări

Termoenergetica a demarat procedura de achiziţie pentru 20 de mini-centrale în anumite puncte termice, iar documentaţia a fost publicată în SEAP, anunţă Nicuşor Dan. El precizează că acestea trebuie puse în funcţiune până pe 31 decembrie 2022.

Nicuşor Dan: Cele 20 de mini-centrale trebuie puse în funcţiune până pe 31 decembrie

„Căutăm soluţii concrete pentru îmbunătăţirea calităţii serviciului de termoficare din Capitală: am demarat proiectul prin care ne propunem să instalăm 20 de mini centrale în anumite puncte termice, situate la capetele de reţea unde funcţionarea a fost deficitară şi unde agentul termic a fost livrat în parametrii insuficienţi. Este vorba despre patru puncte termice din sectorul 1, şase din sectorul 2, alte trei puncte termice din sectorul 3, una în sectorul 4, trei în sectorul 5 şi alte trei în sectorul 6. De aceste mini centrale vor beneficia un număr de 357 de blocuri, respectiv cele arondate celor 20 de puncte termice identificate”, afiermă Nicuşor Dan.

Edilul precizează că, pentru amplasarea acestora, Termoenergetica a demarat procedura de achiziţie pentru închirierea unor capacităţi modulare de producere a energiei termice, iar documentaţia a fost publicată în SEAP şi este vizibilă începând de vineri, după ce a fost publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JUE).

„Valoarea estimată a achiziţiei este de 20.668.371,53 lei, fără TVA, iar data limită de depunere a ofertelor este 31 octombrie 2022, ora 15:00. Echipamentele ar putea fi montate în sezonul rece 2022 – 2023, documentaţia de atribuire având o clauză de reziliere totală în cazul în care punerea în funcţiune a tuturor capacităţilor modulare de producere a energiei termice se va face mai târziu de 31 decembrie 2022”, încheie Nicuşor Dan

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nicuşor dan,
mini centrale,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.