Nicuşor Constantinescu a fost dat în urmărire internaţională

Autor: Andrei Dumitrescu, Catalin Lupasteanu Postat la 11 iulie 2014 78 afişări

Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost dat în urmărire internaţională, printr-o hotărâre a Tribunalului Bucureşti care a dispus, totodată, emiterea unui mandat european de arestare pe numele acestuia.

La 7 iulie, Tribunalul Bucureşti a emis pe numele lui Constantinescu un mandat european de arestare şi a dispus ca acesta să fie dat în urmărire internaţională.

În aceeaşi zi, apărătorul lui Constantinescu a contestat cele două decizii la Curtea de Apel Bucureşti.

Surse judiciare au precizat vineri, pentru MEDIAFAX, că autorităţile judiciare româneşti continuă demersurile legale de punere în executare a deciziei instanţei româneşti care a stabilit ca Nicuşor Constantinescu să fie arestat preventiv.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost dat în urmărire naţională la finalul lunii iunie, după ce Tribunalul Bucureşti a decis înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Tribunalul Bucureşti a decis, în 23 iunie, arestarea preventivă a lui Constantinescu, după ce procurorii DNA au cerut înlocuirea controlului judiciar cu această măsură preventivă, pentru că preşedintele CJ Constanţa nu a revenit în ţară după ce a fost operat în SUA, decizia nefiind definitivă.

Pe de altă parte, tot Curtea de Apel Bucureşti a decis joi, 10 iulie, că preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa putea părăsi ţara până în 25 iunie. Hotărârea instanţei vine deşi acesta, în prezent, este în SUA, potrivit unor documente prezentate de avocatul său, iar DNA a obţinut, la prima instanţă, arestarea sa.

Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în trei dosare penale distincte. Într-unul dintre ele este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, în altul că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în cel de-al treilea pentru că a atribuit nelegal terenuri.

Într-un alt dosar, şeful CJ Constanţa este cercetat pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite, la percheziţii, 15 cartuşe de 9 milimetri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CONSTANTINESCU,
URMĂRIRE,
MANDAT
/actualitate/nicusor-constantinescu-a-fost-dat-in-urmarire-internationala-12930352
12930352
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.